Okolo naokolo do Beograda

PANČEVO, 5. septembar 2016. (TV Pančevo) - Zbog radova na rekonstrukciji železničkog nadvožnjaka, zatvoren je deo puta Pančevo – Beograd. Put će biti zatvoren do desetog novembra. Vozila na putu ka Beogradu sada saobraćaju obilaznicom, prema Pupinovom mostu, putu za Ovču, gde se izlazi na Zrenjanski put i dalje prema Pančevačkom mostu i Beogradu. Zbog ovih radova i autobusi ATP-a, saobraćaju ovom trasu pa je produženo vreme putovanja ka Beogradu. Iz Beograda ka Pančevu saobraćaj se odvija normalno, kao i do sada.

Od petka, drugog septembra, zatvoren je deo puta od Pančeva do Beograda. Započeti su radovi na rekonstrukciji železničkog nadvožnjaka na pruzi Pančevački most – Pančevo. Zbog tih radova do Beograda se sada može doći samo obilaznicom koja vodi na Pupinov most i Zrenjanisnski put. Od skretanja na obilaznicu i Pupinov most pravo se više ne može, tu sva vozla, autobusi i kamioni moraju skrenuti desno.

Na raskrsnici kod Politike, može doći do stvaranja gužvi. Semafor zeleno svetlo za skretanje desno drži kratko otvoreno pa se dešava da prođe samo par vozila dok je zeleno.

Ovde postoje dve varijante. Prva je da krenete kao i većina putničkih vozila levo, a to je kroz Sebeš i Krnjaču do Zrenjaniskog puta. Put kojim ćete se kretati je uzak, ne osvetljen, na nekim mestima dva vozila ne mogu da se mimoiđu, nema trotoara, ima dosta jednosmernih ulica i kada izlazite na Zrenjaninski put nema semafora pa je dosta teško uključenje na ovaj put kako bi se nastavilo prema Pančevačkom mostu i Beogradu. Druga varijanta je da nastavite pravo do sledećeg semafora i raskrsnice koja pokazuje smer Borča - Ovča.

Zbog radova na rekonstrukciji železničkog nadvožnjaka, za 15 kilometera produžen je put koji prelaze vozila od Pančeva do Beograda. Zbog toga je ATP sa još 5 vozila, povećao broj polazaka, ali su zbog velikoh gužvi kašnjenja neminovna, kaže Marko Mirić rukovodilac saobraćaja u ATP-u.

Što se tiče povratka u Pančevo, sve funkcioniše normalno. Vozila, autobusi i kamioni, nakon što pređu Pančevački most, voze starom trsom ka Pančevu bez zadržavanja.