Prvi dani 2010. protekli mirno

PANČEVO, 03. januar 2010. (TV Pančevo) - Za prva tri dana nove godine zabeležena je samo jedna saobraćajna nezgoda, i jedna tuča u Glogonju. Po izveštajima pančevačke policije, u prvih par dana 2010. godine nije bilo intervencija zbog nereda kao ni upotrebe vatrenog oružja.

Običaj je da policija u prvih par dana nove godine napravi izveštaj o stanju javnog reda i mira tokom novogodišnjih praznika. Portparol pančevačke policije Jovica Antonić navodi da je od poslednjeg dana decembra pa sve do 3. januara bilo drastično manje prekršaja nego u istom periodu prethodne godine.

- Zabeležena je samo jedna saobraćajna nesreća i jedna tuča koja se desila u Glogonju – kaže Jovica Antonić.

Izuzev tuče u Glogonju, policija nije zabeležila druge slučajeve remećenja javnog reda i mira.

U policiji su zadovoljni i stanjem bezbednosti tokom praznika na teritoriji celog južnog Banata. To se pre svega odnosi kako na javni red i mir, tako i na kriminalitet i na saobraćaj.

- Smatram da je za ovakvo dobro stanje bezbednosti zaslužan i novi zakon, ali i kampanja koju smo sproveli zajednički, kada je reč o bezbednosti na ulicama – smatra Antonić.

Prve dane nove godine prati i sneg koji pada. Svi putni pravci su za sada prohodni, a policija apeluje na sve Pančevce da ne kreću na put, ukoliko im to nije neophodno.