Deca priredila prodajnu izložbu

Novogodišnja prodajna izložba ručnih radova dece ometene u razvoju iz dnevnog boravka "Neven" i škole "Mara Mandić" održana je u prostorijama boravka na Tesli. Posetioci su mogli da kupe novogodišnje čestitke, ukrase, ikebane, kao i kecelje, jastučiće, krpe ali i razne gipsane ukrase.

Radove su deca napravila u različitim tehnikama, na časovima radnog vaspitanja. Posebnu pažnju privukle su slike napravljene od kuglica krep papira.

Najznačajnija je radna okupacija dece odnosno da se dete angažuje u skladu sa svojim sposobnostima i mogućnostima, istakla je koordinatorka dnevnog boravka "Neven" Jovanka Tomić i dodala da je sam proces pravljenja ikebana ujedno i radna terapija. Prema njenim rečima, deca sa posebnom pažnjom i strpljenjem izradjuju prava umetnička dela što im ne pada teško jer se pritom i zabavljaju. Njihova sreća je neopisiva i neizmerna kada završe pravljenje svog ručnog rada, a vrhunac te sreće je zapravo ova izložba, rekla je Jovanka Tomić.

Učenici škole "Mara Mandić", sa smera cvećar-vrtlar, na izložbi su predstavili novogodišnje ikebane od suvog cveća, kao i zimzelene aranžmane. Prikupljena sredstva sa ove jednodnevne izložbe biće potrošena za nabavku materijala od kojeg će se praviti ručni radovi za narednu izložbu najavljenu za uskršnje praznike.