Božićna misa u Crkvi Sv. Karla Boromejskog

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. To su vernici katoličke veroispovesti, protestanti i neke pravoslavne crkve. Katoličke vernike, koji su se okupili u Crkvi Svetog Karla Boromejskog, pozdravio je župnik Tamaši Maša održavši Božićnu misu.

On je podsetio prisutne da je božićno slavlje započelo sinoć, obeležavanjem noći kada su sveti pastiri poslušali anđeoski poziv i krenuli u Vitlejem kako bi videli novorođenog spasitelja. Danas je slavlje nastavljeno, i kako je rekao župnik, i dalje smo u duši u Vitlejemu, ali ovog puta uz novorođenog Isusa.

"Naša radost ispunjuje naš hram i naše domove, i ceo grad u kome živimo", istakao je Tamaš.

Župnik je svim hrišćanskim vernicima uputio čestitke povodom Božića, i poželeo da nam božićni praznici donesu radost, mir i da šire ljubav među nama.

Prema jevanđeljskom predanju, Isus Hrist je rođen 25. decembra u Vitlejemu, a ovaj datum se obeležava kao početak nove ere i nove istorije čovečanstva, u celom hrišćanskom svetu, uz razlike u kalendarima.