Političkom farsom saveza “svega i svačega ni od čega”, sinoć u Šapcu počeli dani “žute čivijade”, ali su odmah i završeni zbog bojkota publike!?!

PANČEVO, 2. avgust 2018. (TV Pančevo) – Farsa je pojam za lakrdiju, lakomislenu i vulgarnu pozorišnu predstavu. Upravo takav jedan „jeftin“ politički „komad „odigrao se sinoć u šabačkom pozorištu. Drastičan, grub i preteran sa tragikomičnim zapletom.

Junaci ove „političke predstave“, lideri, iako je to za njih prejaka reč, „opozicije u pokušaju“ pretenciozno nazvane „Savez za Srbiju“ okupili su se „s konca i konopca“ da gradjanima Šapca „otkriju“ Program u trideset tačaka. A u stvari radilo se o još jednoj „kompilacijii političkog svega i svačega ni od čega.

Scenario se raspao već na početku i predstava je „odigrana“ u farsičnom maniru sa gradjanima kao kulisama koje je više zanimalo koji luskuznim automobilima su stigli “takozvani lideri”, kako je “žuti preticao preko pune linije” na putu za šabačku komeNdiju, a posebno ko su ljudi pod maskama, a koji su obezbeđivali skup – nego predstavljanje dugo poradjanog programa u trideset tačaka. Takva atmosfera lako je razotkrila „ruku stranog režisera“ ove političke farse.

Ujedinjeni u „mržnji“ i strahu od potpunog nestajanja sa političke scene „projektovani lideri“ „projektovanog“ Saveza za Srbiju predstavili su se kao grupa toliko različitih političkih pojava, ideologija i karaktera da na okupu može da ih drži samo neka „mnogo jaka“ zasad „nepoznata sila“. Može to biti bilo ko ili bilo šta, ali niposto i nikako navodni interes i „zabrinutost“ za Srbiju i njene gradjane.

Ovaj mali detalj, uprkos svoj „uvežbanoj glumi“, lako je demaskirao „farsu“ Savez za Srbiju i otkrio da se ne radi o opoziciji Vladi nego o „opoziciji državi“. Da lakrdija bude već,a postarala se „publika“, gradjani dovedeni u pozorište, koja se „trudila“ da stvar uzme „zdravo za gotovo“ olako zaboravljajući da su se svi opozicioni savezi od DEPOS-a do DOS-a brzo razbijali o hridi „liderskih političkih sujeta“ ostavljajući za sobom političku pustoš, beznadje, propuštene prilike i protraćeno istorijsko vreme…

Zabludeli i lakomisleni, na sreću, danas su velika manjina, pokazala je i sinoćna „politička predstava“ takozvanog Saveza za Srbiju.

Pokazalo se, takodje, da bi mnogo prikladniji naziv budućeg saveza bio „Savez za destrukciju“ jer „sedam političkih patuljaka“ plus jedan sindikat i Djilas!?! Jedino u čemu su se do sada dokazali mnogo puta, na mnogo mesta i načina samo kao „razbijači“. „Rasturali“ su sopstvene porodice, političke saveze i partije, gradove… Dali je „u njihovom programu“ sada država?

Izvor: embargo.rs