ORLIĆ: SNS osudio pozive na ubistvo Brnabićke i Vučića!

PANČEVO, 18. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Poslanici SNS osudili su danas skandalozne i neljudske pozive na ubistvo premijeke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je uputio poslanik Dveri Srđan Nogo, kao i to što Savez za Srbiju nije osudio njegovu izjavu.

Zamenik predsednika poslaničkog kluba SNS Vladimir Orlić je na konferenciji za novinare u skupštini rekao da poslanička grupa SNS najoštrije osuđuje izjave koje su otvoreno i bez ikakavog ustručavanja saopštili pripadnici "tajkunsko-ljotićevskog udruženja Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Borka Stefanovića i njima sličnima".

Orlić je rekao da nadležni treba da reaguju i da ako se postavi pitanje poslaničkog imuniteta Noga, skupština neće imati problem da se o tome izjasni.

Navodi, takođe, da je Savez za Srbiju još jednom pokazao da nema podršku građana.

On je naglasio da Srbija neće nikad opravdati javne pozive da se vešaju premijerka i predsednik Srbije niti da se politički neistomiljšenici doživljavaju za protivnike koje bi neko silovao i ubijao.

- Narod ih je prozreo i oni su duboko u mraku političke prošlosti ove zemlje - rekao je Orlić i podsetio da je otvoreno zaprećeno vešanjem na Terazijama premijerki i predsedniku Srbije, kao i da su Brnabićki već nedavno pretili silovanjem.

- Otvoreno prete uličnim nasiljem i sanjaju da će doći na vlast nekim pučevima, vojnim huntama i hapšenjima. Ti ljudi danas otvoreno pozivaju i na ubistvo zvaničnika, nije se ogradio od toga ni Ðilas, ni Jeremić, ni Stefanović niti DS.

Kako kaže Orlić, svi od jutros daju izjave, a nijednom rečju se nisu osvrnuli na te pretnje.

- Nemaju ni dva odsto na izborima, a izgleda ni dve vijuge u glavi. Pozvaju na fizičko uništavanje političkih protivnika, saglasni su u svojim ljotićevskim i fašističkim manirima. Javno prete novinarima i zatvorom i oduzimanjem licenci. Izgleda da su tako jedino naučili da komuniciraju sa medijima - rekao je i naveo da takvi hoće "dirigovane medije i poslušnike koji drhte pred Ðilasom".