Gospodo, baroni… Delite mandate, funkcije! Narod ste opet zaboravili?

PANČEVO, 17. jul 2018. (TV Pančevo) – Prave ražanj, a zeca još nisu ulovili!

Ovako bi se moglo definisati trenutno ponašanje lidera novog političkog mutanta nazvanog Savez za Srbiju!

Umesto da rade na programu i idejama sa kojima bi pokušali da svrgnu sa vlasti do sada nepobedivu Srpsku naprednu stranku, lideri „kombi“ stranaka se danima sastaju, polemišu, predlažu i međusobno utrkuju: ali ne u idejama, programima, konkretnim radnjama za bolji život u Srbiji?! Njih braćo i sestre, zanima samo kako da dođu na vlast. I nešto još bitnije. Kako da se unapred podeli vlast? Zec je duboko u šumi, a oni prave ražanj, „svađaju se“ ko će koje parče dobiti sa virtuelne trpeze…

A, narod… Pa ko šiša narod. On može i da sačeka. Da gospoda prvo zasednu u fotelje… Pa će tek onda početi da razmišljaju o narodu i njihovim životnim potrebama.

Samo, jedno su totalno prevideli. Narod više nije naivan. Neće opet nasesti na njihove demagoške poteze i virtuelnu stvarnost. Dobro se svi sećamo kako su se lideri opozicije svađali prvo u okviru DEPOS-a… Pa kako je izgledalo bekstvo nekih koji su potom ušli u koaliciju sa Miloševićevim SPS-om?!

Poznato nam je kako je SPO u saradnji sa SPS-om oterao sa mesta gradonačelnika Beograda Zorana Đinđića, da je iz Starog dvora morao da beži na podrumska vrata… Kako je Vuk Drašković „ucenjivao“ DOS sa mandatima…I kako se Đinđić krstio, kada je Drašković samoinicijativno odustao, govoreći: „Hvala bogu“!

E, sada opet, Dragan Đilas, kao nekakvi prikriveni lider opozicije okuplja sve i svašta „ u svoj Savez za svoju novu moć i nedodirljivost“!? Oko njega sve same minorne stranke, koje su više puta do sada prolazile na izborima „ kao bos po trnju“… Ali, njemu to nije bitno. Bitno mu je da u svoj koš strpa tobožnju srpsku opoziciju. U taj isti koš strpao je i svoj nekadašnji DS sve sa nesretnim Lutovcem na čelu?! Zamislite samo da jedan DS dobije 10 nekih budućih virtuelnih mandata, isto kao Narodna stranka njihovog otpadnika Vuka Jeremića. Velikodušno, deset nepostojećih mandata Đilas udeljuje i „Bošku Z(D)veri“!?

Naravno „šefu Đilasu“ treba najviše – pa je „sebi dodelio“ 14 tih nepostojećih mandata.

I šta drugo posle svega ovoga da kaže običan građanin ove zemlje? Da njima uopšte nije stalo do naroda i Srbije, već samo do ličnog integriteta i boniteta. Narod je samo ikebana, mali fikus u kabinetu „riđobradog gusara“, na brodu koji godinama pluta tražeći neki novi bogati ulov…

E.E.

Izvor: embargo.rs