Bruka i sramota: Gradonačelnik Zelenović “oteo” sirotinji stan solidarnosti!?

PANČEVO, 26. jul 2018. (TV Pančevo) – Od građana Šapca godinama se krije istina, kako je “Fikus” tobože bio teška sirotinja zbog koje mu je dodeljeno 62 kvadrata u centru grada?!

Da li Šapčani znaju kakvog čoveka imaju za gradonačelnika? Da li uopšte znaju našta je sve spreman Nebojša Zelenović –“Fikus” ili “Zelenko”, samo da bi do cilja stigao? Za materijalnu korist, verujemo – spreman je “ da gazi i preko leševa”!?

To što je uradio sa koleginicom, kojoj je dodeljen stan solidarnosti – ne postoji ni u najpokvarenijim američkim trilerima… Ali, ima u zemlji Srbiji, onom malom delu u kome još caruje “žuta pohlepa, pomama i alavost kojoj nema granica”… Ovaj čovek, po svemu sudeći, pripada “ onoj rasi” koja svoju sreću gradi na tuđoj nesreći, svoju radost na tuđoj tuzi!?

Priča o Zelenovićevoj “bruci i pokvarenosti”, svojstvenoj samo onima koji u životu nemaju skrupula i koji ne biraju način da do cilja dođu, počela je u Osnovnoj školi “Stojan Novaković” u Šapcu. Kažu, to mu je bilo prvo radno mesto. Tata mesar sa dobrim vezama, Don Dušan i ostali rešili da svršenog diplomca pravnog fakulteta odmah zbrinu. Ni manje ni više, nego za sekretara osnovne škole. Starina, dugogodišnji sekretar otišao u penziju. Stigao novi Zakon koji je uterao vodu na njegovu vodenicu: sekretar škole mora imati fakultet. I tako je Nebojša Zelenović dobio prvo radno mesto. Odvažan, svestan “ko stoji iza njega”, a i “ koga će sve za vrlo kratko vreme pregaziti”… Kao truli plot.

I na koga će drugoga, nego na koleginicu… A, njegov cilj je bio “skroman”. Da od “ koleginice, podstanarke otme krov nad glavom”. Sitnica, stančić od “malih” 62 kvadrata u centru Šapca. Adresa, Sremska broj 9, Prvi ulaz, stan na petom spratu. Dogradnja na postojeću zgradu. Rešio grad da se otvori svojim najsiromašnijim stanarima, a dobrim i vrednim sugrađanima…

– Bio je to poslednji krug za dodelu čuvenih stanova solidarnosti I u tom paketu, jedan jedini stan je dobila Osnovna škola da dodeli svom radniku, koji to zaslužuje – tvrdi izvor antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo iz ove škole. – I šta se desilo? Na konkurs se javilo više radnika, ali je škola donela odluku da stan od 62 kvadrata dobije koleginica, ondašnja šefica računovodstva! Bilo je to mislim 2004.godine.

Pravila dodeljivana stanova solidarnosti bila su jasna: 20 odsto bilo je učešće koje se odmah uplaćivalo, dok se ostalo plaćalo u ratama… Ugovor o otplati na 20 godina. Dug period, ali cena skoro simbolična u odnosu na tržišnu?! Vrednost rate se menjala otprilike svakih šest meseci, jer se radila revalorizacija, ali je visina njena ipak bila skromna, prilagođena visini primanja onih kojima su takvi stanovi dodeljeni.

– Sve dok se stan ne bude otplatio, stan je bio u vlasništvu škole… I porodica šefice računovodstva je 4 godine živela lagodno u njemu, verujući da neće imati problema! U stan su se uselili za Novu godinu 2005. Ali, kao što se dešavalo sa mnogima, rate se nisu redovno plaćale! Problem je bio što se mesečne rate nisu automatski odbijale od plate, već je svako morao da posebnom uplatnicom uplaćuje Javnom stambenom preduzeću “Stan” iz Šapca.

Po rečima jednog od ondašnjih članova Upravnog odbora JSP “Stan” odgovorno tvrdi, da je u to vreme na dnevnom redu bilo mnogo slučajeva da se debelo zaostajalo u otplati stana, ali se uvek izlazilo u susret klijentima i skoro nikome nije otkazivan ugovor?! Ali… U ovom slučaju desilo se nešto sasvim drugo:

– Sve se nekako skockalo na ruku novog sekretara škole, Nebojše Zelenovića koji je već tada bio politički aktivan u DS-u, odbornik u Skupštini opštine Šabac. ISigurno je već bio “ zec u šeširu” Dušana Petrovića – tvrdi naš sagovornik iz škole. – Umesto dotadašnjeg direktora, Slobodana Obradovića, na čelo JSP „Stan“, kako se tek kasnije ispostavilo, “ drugarica Zelenkova”, Dragana Milićević-Panić. Izgleda da je već tada bio skovan plan “ kako da se otme koleginici stan”?! Već se tada pričalo kako je “ veliki stručnjak”, Nebojša Zelenović, terao koleginicu u računovodstvu da se na dokumentima koje je on potpisivao, obavezno uz titulu pravnika, stavi “ sa položenim pravosudnim ispitom”? Pričalo se da je njegov odlazak u opštinu gotova stvar? Ali, nikako da ode… Tek smo kasnije saznali zašto?

izvor: embargo.rs