Vruće kraj Tamiša na 15. Moto-skupu „kojota“

PANČEVO, 20. jul 2014. (TV Pančevo) – Više od 700 motociklista iz čitavog regiona i oko 2.000 „pešaka“ sinoć se zabavljalo kraj Tamiša uz miris benzina, buku moćnih dvotočkaša, hladno pivo, bluz i rokenrol u izvođenju bendova „Prorok“, „Rockstarza“ i „Blues Delivers“. Jubilarni 15. međunarodni bajkerski vikend Moto-kluba „Kojot“ počeo je u petak u podne, a završio se jutros bajkerskom kafom, doručkom i ispraćajem gostiju.

Udarni „talas“ posetilaca druge večeri letnje motorijade u našem gradu „Kojoti“ su očekivali. Oni su već u petak najavili da će subota na Tamiškom keju biti „vruća“ i da će bajkerski kamp da ključa od dobre atmosfere.

- Ljudi odavde su neverovatni. Ophode se prema nama veoma dobro. Dobra je i hrana. Svaki put brinu o nama i to je sjajno. Bila sam ovde 2011, a sledeće godine povešću i svoju ćerku, rekla je Ajlina, bajkerka iz Rumunije.

- Prijatelji, devojke, sve! I jeftino je kod vas! Srbija je Srbija! Vozio sam juče više od 600 kilometara da bih stigao ovde, ali to je za mene malo, rekao je Andrej, bajker iz Slovenije.

- U Pančevu je drugarstvo bitnije od svega. Prijatelji su mi ovde, drugari, družimo se dugi niz godina, oni dolaze kod nas, mi kod njih, perfektno je, rekao je Mladen, bajker iz Republike Srpske.

- Mnogo moto-skupova je iza mene. U Srbiji je veoma lepo, fantastično. I sledeće godine ću doći ovde. Dolaziću uvek, rekao je Aleks, bajker iz Italije.

Tvrdim bluzom koncert su otvorili „Blues Delivers“, službeni bend „Kojota“, po kojem je klub pančevačkih motociklista jedinstven u zemlji.

Potom je usledila žestoka gitarska svirka beogradske grupe „Prorok“. Srđan Jeremić navodi da njegov bend ovde nastupa već četvrti put i da ga dodatno motiviše odlična komunikacija sa publikom.

- Mnogo dobrih vibracija, dobar odnos, dobra energija: bend-publika, publika-bend, što je veoma bitno. Može da bude odlična svirka, ali ako nema povratne reakcije, vibracije sa publikom, džaba. Ovde se oseća sva ta energija, što je najbitnije, rekao je Srđan Jeremić.

Ime benda „Rokstarza“ je kovanica nastala od reči rokenrol i katarza. Članovi grupe su iz različitih gradova Vojvodine, a izvode hard rok hitove osamdesetih i devedesetih.

Osim moćnih metalnih ljubimaca iz čitavog regiona, posetioci su mogli da vide i neobičnog kućnog ljubimca iz Pančeva.

Ovogodišnji moto-skup razlikuje se mnogo od prethodnog, prema rečima organizatora, zato što su se u dva dana smenila dva godišnja doba. Prve večeri, nevreme je nateralo „kojote“ da naprave žurku ispod stubova.

- Danas je sve bilo kako treba. Vreme je bilo sjajno, pravo julsko. Ono je i uticalo na posećenost, rekao je Dragoslav Lišanin Gagi, Upravni odbor Moto-kluba „Kojot“.

Ovaj gitarista i bajker ističe da je15. Moto-skup u Pančevu posetilo više od 2.000 pešaka i više od 700 ljubitelja snažnih dvotočkaša iz Slovačke, Italije i Austrije, kao i iz svih zemalja koje se graniče sa Srbijom. Osim toga, tokom manifestacije „Kojoti“ su regrutovali i tri nova člana, od kojih je jedan iz Slovenije.