Voz za Belu Crkvu odvezao prve putnike

PANČEVO, 19. jul 2014. (TV Pančevo) – Sa Glavne železničke stanice jutros je krenuo voz do Bele Crkve. Pančevci možda nisu još uvek upoznati sa ovim vidom prevoza do jednog od čestih izletišta za naše sugrađane, ali već ovoga jutra neki su iskoristili priliku da odu na kupanje do Belocrkvanskih jezera.

Prvi voz za Belu Crkvu krenuo je jutros sa zakašnjenjem od 20 minuta, zbog ukrštanja sa Beovozom. Voz su na stanici čekali putnici koji su već danas hteli da iskoriste lepo vreme i okupaju se u nekom od jezera Bele Crkve.

- Ideja je odlična. Odmah smo odlučili da idemo, videćemo kako će biti, kaže jedna sugrađanka.

- Odlična je ideja pošto ovde nema gde da se kupa. Deca su oduševljena, kaže jedna putnica.

Cena povratne karte do Bele Crkve je 660 dinara. Ko hoće, može i da prenoći, jer povratna karta važi tokom vikenda.

- Jeste skupa karta. Ali idemo sad, pa ko zna kada ćemo posle. Dopada mi se ideja. Ostaćemo samo danas i večeras se vraćamo. Možda smo mogli za Beograd, na Adu, jeftinije je, ali ovo je doživljaj, pa neka košta, dodaje jedna Pančevka.

- Možda bi trebalo da bude jeftinije da svako može da priušti da ode na kupanje. Volim Pančevo, dolazim često kod sestre. Juče smo bili u Beogradu, u Zoološkom vrtu, ali sve je skupo. Danas se vraćamo istim vozom, kaže druga putnica.

Vozovi za Belu Crkvu ići će svake subote i nedelje u julu u 7 časova i 51 minut, a povratak je istog dana ili sutradan u 16 časova 40 minuta sa obale jezera. Tokom avgusta, ruski voz će prevoziti putnike subotom, dok će nedeljom, oni koji žele, do Bele Crkve moći da dođu i vozom „Romantika“.