Suzana Jovanović demantovala pančevački LSV

PANČEVO, 18. jul 2014. (TV Pančevo) – Suzana Jovanović, predsednica Saveta za zapošljavanje Grada Pančeva, uputila je demanti povodom jučerašnje izjave Miloša Veselinova, odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, na konferenciji za novinare, na kojoj je rekao da građani plaćaju rad Saveta za zapošljavanje osam miliona dinara.

Suzana Jovanović u svom demantiju navodi da je Savet za zapošljavanje Grada Pančeva telo koje radi pripremu i realizaciju Lokalnog akcionog plana za sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja u Gradu Pančevu. Članovi Saveta ne primaju nikakvu nadoknadu za svoj rad, Savet održava sednice u proseku jednom mesečno, a po potrebi i češće, i čine ga ugledni predstavnici reprezentativnih sindikata u gradu, udruženja zanatlija, ugostitelja, trgovaca i preduzetnika Grada Pančeva, NSZ filijala Pančevo, Regionalne privredne komore Pančevo, Aktiva direktora srednjih škola Pančevo, organizacija civilnog društva i član Gradskog veća zadužen za oblast zapošljavanja.

Savet je u 2014. godini Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje predložio gradonačelniku i Gradskom veću niz mera za zapošljavanje, za koje je ukupno opredeljeno 28 miliona dinara. Ovaj plan koji za cilj ima zapošljavanje nezaposlenih lica u našem gradu je usvojen i sa današnjim datumom je u poodmakloj fazi realizacije, navodi se u saopštenju Suzane Jovanović, predsednice Saveta za zapošljavanje.