Sunčanje napolju, kupanje unutra

PANČEVO, 6. avgust 2014. (TV Pančevo) – Zatvoreni bazen je počeo juče da radi. A Pančevci će moći da se sunčaju napolju, na prostoru oko otvorenog bazena, naravno, ako naiđe koji sunčani dan. Procena celokupne štete od strane osiguravajućeg društva, nakon požara u maju, još se čeka. A elektroinstalcije na zatvorenom bazenu popravljene su uglavnom od avanasa nadoknade za štetu.

Od ponedeljka, 4. avgusta, Pančevci će ponovo moći da se osveže na baeznu, i to zatvorenom. Radovi na zameni elektroinstalcije, koja je izgorela 15. maja, završeni su. Srećom ili nesrećom, nije bilo mnogo lepih sunčanih dana.

- Ova sezona otvorenom bazenu ne ide na „ruku“. Pitanje je koliko bi on i mogao da se koristi zbog velikih padavina. Otvoreni bazen će biti spreman za narednu sezonu, jer će tek u budžetu za 2015. godinu biti planirana sredstva za njega, kako bi se i ti radovi proveli kraju, rekao je Milan Stanišić, direktor JKP-a „Mladost”.

Kupači će, ipak, ako naiđe neki lepi sunčani dan, moći da se sunčaju na otvorenom, a zatim da se kupaju na zatvorenom bazenu. Za građanstvo je bazen otvoren svakog dana, osim ponedeljka, od 11 do 19 sati. Cene karata ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu - za odrasle 150, a za decu 105 dinara. Radovi na saniranju posledica požara počeli su početkom jula. Zamena elektroinstalcije na zatvorenom bazenu koštala je 3 miliona i 700 hiljada.

- Stanje je sada mnogo sigurnije nego što je bilo. U pitanju su najnoviji standardi koji se primenjuju tek nekoliko godina u nazad. Zamenjene su kompletne instalacije koje se odnose na zatvoreni plivački bazen. Zamenjene su i klima komore. A za pripremu otvorenog bazena za narednu sezonu biće potrebno još sredstava, dodao je Milan Stanišić, direktor JKP-a „Mladost“.

Od osiguranja će biti pokriveni svi troškovi popravke zatvorenog bazena. Konačna procena koliko će biti naplaćeno osiguranje još se čeka, uz nadu da će od toga moći da se osposobi i otvoreni bazen do iduće sezone.