SRS: Potrebna brža sanacija mosta

PANČEVO, 5. avgust 2014. (TV Pančevo) – Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke Petar Jojić obilazeći danas radove na mostu preko Tamiša, istakao je da bi oni morali da budu završeni za dve nedelje, a ne da traju pola godine. Jojić je pozvao „Direkciju“ da sa izvođačima potpiše aneks ugovora, u kojem će skratiti rok za završetak radova, jer zbog njih najviše štete imaju Pančevci i stanovnici južnog Banata i Rumunije, koji su ranije ovaj most koristili za putovanje prema Beogradu.

Na zahtev Petra Jojića, veštak aktuar je proračunao, koliko će više novca biti potrošeno za putovanje prema Beogradu, zbog zatvaranja starog puta. Za šest meseci, na gorivo će vozači potrošiti skoro sedam miliona evra više, a za taj novac mogla su na Tamišu biti podignuta dva mosta, istakao je Jojić.

- Koji su to ovde radovi? Treba da se presvuče novi asfalt i da se prefarba ova skalamerija, odnosno most, novom farbom. Ne rade se stubovi i druge operacije. Kinezi će pre da završe most Borča – Zemun, nego što će Pančevo da završi ovaj mostić preko ovog potoka, u odnosu na Dunav. Mogla su da se naprave dva mosta na Tamišu za ove pare koliko građani plaćaju, ocenio je Petar Jojić.

Predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke Petar Jojić traži da direkcija sa izvođačima radova potpiše aneks ugovora i da pozove „Mostogradnju“ da se sa više radnika uključi u popravku mosta.

- Vidite, koliko ovde ima radnika? Ovde troje, četvoro, petoro radnika možete da nađete. Ovde se moralo raditi u smenama, i pre i popodne, da ova arterija bude u funkciji. Radikali pod hitno traže zaključenje novog ugodvora, oročavanje da se ovo uradi za 15 dana, da izađe brigada da radi. Ovde dnevno treba da radi od 50 do 100 radnika i ovo bi sve bilo gotovo za 15 do 20 dana, naglašava Jojić.

Kada je već doneta odluka da se stari most popravlja, kazao je Jojić, onda treba i ubrzati izvođače. On je pozvao direktora „Direkcije“ da razgovara o tome sa izvođačima radova, jer, kako je rekao, tako velika investicija nije opravdana, kao ni trošak koji Pančevci dodatno imaju za gorivo.