SO Alibunar: Nova investiciona ulaganja u Alibunaru. Belić ostao bez odbornika!

PANČEVO, 31. jul 2018. (TV Pančevo) – Danas je u lokalnom parlamentu usvojen rebalans budžeta zbog sprovođenja odluka o investicionim ulaganjima pre svega u oblasti školstva. Takođe izglasana su i nova kadrovska rešenja u ustanovama pod ingerencijom opštine.

Predloge je podržalo 18 od ukupno 21 prisutnog odbornika. Stanje na terenu i u skupštini je takvo da je SNS u Alibunaru jača nego što je to bila dok se na čelu opštine nalazio Belić. Predrag Belić, koji je nakon isključenja iz SNS i smene sa mesta predsednika opštine osnovao grupu građana, ostaje bez podrške.

Od formiranja odborničke grupe građana nije prošlo ni mesec dana, da bi današnja sednica SO, Alibunar potvrdila činjenicu da Belić i stavove koje on zastupa, nemaju uporište u lokalnom parlamentu i da je politika SNS ona koju odbornici žele da zastupaju. Beliću su danas uskratila podršku čak četiri odbornika. Čime je grupacija oko njega više nego prepolovljena. Ona sada broji svega 3 odbornika. Podsećanja radi predlog odborničke grupe SNS za razrešenje Predraga Belića sa mesta predsednika opštine, glasalo je čak 16 odbornika od 23 koliko broji lokalni parlament.On je razrešen nakon isključenja iz stranke, i čistke koja je u SNS sprovedena nakon kontrole rada lokalnih funkcionera.

Predsednik skupštine, Neđeljko Konjokrad, naveo je da tokom rasprave od onih koji su ostali kod Belića nisu čuli ništa sem žaljenjem za izgubljenim funkcijama iako su na dnevnom redu bili predlozi rešenja o unapređenju života građana.Sednica skupštine je protekla mirno, bez incidenata. Nekoliko puta odbornici lojalni Beliću, ali i sam Predrag Belić, koji je kao građanin pristustvovao sednici skupštine opomenuti su da ne dobacuju,upadaju u reč, snimaju mobilnim telefonom govornike i da ne žvaću žvakaće gume. Nisu ni izdržali da presede celu sednicu, koju su napustili u jednom trenutku.

Â