Renovirana Hala sportova - i reprezentativna i energetski efikasna

PANČEVO, 28. septembar 2018. (TV Pančevo) – Završeni su radovi na Hali sportova u Pančevu, čime je ovaj objekat postao reprezentativan i energetski efikasan. Sportisti ali i posetioci sportskih događaja imaće sada bolje uslove u Hali, a Grad Pančevo će umanjiti troškove održavanja jer će znatno biti manji računi za grejanje i hlađene. Sređivanje Hale sportova deo je IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije.

U Pančevu ima više od 30 sportskih disciplina i veliki dao sportista koristi Halu sportova. Bilo je važno poboljšati im uslove za treniranje, ali i smanjiti troškove održavanja. Zato su izvedeni radovi u okviru projekta "Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Srbija-Rumunija", finansiran sredstvima Evropske unije u vrednosti od 800 hiljada evra. Svečana primopredaja radova na rehabilitaciji Hale sportova održana je danas u prisustvu gradonačlnika Pančeva Saše Pavlova, koji ističe da je ovim radovima Pančevo dobilo jedan reprezentativni objekat.

Rumunski grad Rešice kroz ovakave projekate poboljšava uslove u sportskim halama i poboljšava energetsku efikasnost objekata. Oni su zadovoljnim još jednom saradnjom sa Pančevom, ističe Sorin Dumitru, projekat menadžer.

Sledeći korak na projektu je izrada studije, koja će pokazati koji energetski razred ima Hala sportva, a izvodjač radova bila je firma iz Čačka Alfaco inženjering.