Rekonstrukcija resora u DS-u

Gradski odbor Demokratske stranke u Pančevu danas je predstavio svoje rekonstruisane resorne odbore za 12 najvažnijih oblasti. Koordinatorka resornih odbora u Gradskom odboru DS-a, Sladjana Vojinović, rekla je da se u odborima nalaze stručnjaci iz različitih oblasti koji svojim znanjem mogu da doprinesu boljem funkcionisanju vlasti na svim nivoima u interesu svih gradjana.
Resorni odbori Gradskog odbora Demokratske stranke rekonstruisani su da bi efikasnije radili i bili bliži gradjanima, rekla je koordinatorka svih odbora Sladjana Vojinović, pozivajući istovremeno gradjane da se u što većem broju uključe u rad ovih odbora. - Ne moraju da budu stručnjaci, mogu da budu i "obični" građani. Ne moraju da budu ni članovi DS-a, dovoljno je da ne budu članovi nijedne druge strane, rekla je Slađana Vojinović na konferenciji za odbore Demokratske stranke u Pančevu.
Svi koordinatori imaju i svoje zamenike koji su istovremeno i koordinatori pododbora. Svoje planove rada danas su predstavili koordinatori za nekoliko oblasti.
- Kao i do sada zadatak resora za stambeno komunalnu oblast biće da daje odgovore i rešenja iz komunalne oblasti: znači, urbanizma, gradnje, boljeg vodosnabdevanja, grejanja, prevoza putnika... Očekujemo sadejstvo sa ljudima dobre volje, kako bi pronašli najbolja rešenja za bolji život građana, rekao je Aleksandar Radulović, koordinator Resora za stambeno-komunalnu oblast.
Klaudija Janković, koordinatorka Resora za privredu je rekla da u 2010. treba očekivati veću ekonomsku aktivnost i u gradu, i u Srbiji.
- To treba očekivati s obzirom na to da predsednik Boris Tadić danas predaje zahtev za uključenje Srbije u Evropsku uniju. Shodno tome, grad Pančevo treba da se pripremi za veliki i obiman zadatak. Mi ćemo se angažovati da svojim stručnim znanjem i uz pomoć svih ljudi koji žele da pomognu, posavetujemo one koji žele kako da se suoče sa većom konkurencijom i u Pančevu, i na srpskom tržištu, ali i da izađu na svetsko tržište, naglasila je Klaudija Janković.
Zamenik koordinatora za zdravstvo i socijalnu politiku, Milentije Maksimović je kazao da će ovaj odbor nastojati da pospeši brigu o starima i najmlađima, a da ono što je sigurno je to da će u Pančevu u 2010. godini biti zadržan nivo socijalne zaštite koji je postojao u gradu.

Demokratska stranka je u Pančevu najbrojnija u vladajućoj koaliciji u kojoj se nalaze i DSS i Nova Srbija. Koordinatori po resorima su:

- za informisanje: Nada Berkuljan, zamenik: Filip Đukić,
- za obrazovanje Dušica Marčetić,, zamenica: Gordana Kovačević,
- za kulturu Lidija Kočeski, zamenik Slobodan Tanasijević,
- za sport Zoltan Duš, zamenik Nikola Damnjanović,
- za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Sofija Vjetrov, zamenik Milentije Maksimović,
- za pravna pitanja Danijela Raketić, zamenik Vesna Paraušić,
- za ekonomska pitanja: Filip Mitrović, zamenik Zoran Jovanović,
- za stambeno-komunalnu oblast i urbanizam: Aleksandar Radulović, zamenik Dušanka Stajić,
- za privredu, poljoprivredu i mala i srednja preduzeća: Klaudija Janković, zamenici Dragan Popović i Siniša Kojić,
- za nacionalne manjine i vere Branka Vasić, zamenik Aleksandar Vig,
- za razvoj naseljenih mesta: Žaklina Mijalković, zamenik Petar Andrejić i
- za zaštitu životne sredine: Saša Hadži Perić, zamenica Ljiljana Krčadinac.

Komentari 

 
0 #2 23-12-2009 01:05
Pokušajte na broj DS-a u gradu. Daće Vam ga i na obaveštenjima za telefonske brojeve.
Citiraj
 
 
0 #1 22-12-2009 22:23
Kako se može stupiti u kontakt sa osobama zaduženim za oblast žuvotne sredine?Kultura u ovom gradu je isto tako interesantna.
Citiraj