Proradiće semafori u Ul. Žarka Fogaraša!

Godinu dana nakon rekonstrukcije, proradiće i semafori u Ulici dr Žarka Fogaraša, najavljuju nadležni iz Gradske uprave i iz Direkcije za izgradnju. Ulica dr Žarka Fogaraša je nakon rekonstrukcije za građane otvorena krajem oktobra 2008. godine. Ali, semafori u ovoj ulici proradiće tek u toku sledećih dana. Razlog je to što ova ulica ni do danas nema upotrebnu dozvolu. Po rečima ljudi iz Gradske uprave i Direkcije za izgradnju problem nije bila signalizacija, nego to što se konačni izgled ulice nije slagao sa prvobitnim projektom. Između ostalog, pojavili su se parkinzi kojih nije bilo u projektu.

Sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove u Gradskoj upravi, Enisa Agović Hoti, izjavila je za Televiziju Pančevo da je Komisija za tehnički prijem koja je trebalo da izda upotrebnu dozvolu formirana do kraja 2008. godine. Prema rečima sekretara Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, Enise Agović Hoti, Komisiji je predata celokupna dokumentacija. Komisija je konstatovala da se konačni izgled ulice ne slaže sa odobrenim projektom.

- Pojedini članovi Komisije imali su primedbe da se i projektna dokumentacija za vodovod i kanalizaciju ne slaže sa izvedenim radovima. Zapisnik Komisije nadležnim službama u Gradskoj upravi dostavljen je tek 16. decembra ove godine. To je bio razlog se od Direkcije traži projekat izvedenog stanja, što je dodatno produžilo izdavanje upotrebne dozvole, rekla je Enisa Agović Hoti.

Pomoćnik direktora za tehnička pitanja JP „Direkcija za izgradnju i uredjenje Grada Pančeva“ Jovan Stanković istakao je da je Direkcija bila prinuđena da radi po projektu koji je imao nedostataka. To je uzrok zašto sada mora da se radi novi projekat, i to izvedenog stanja da ulica ne bi ostala bez parkinga. - Pošto je reč o javnom preduzeću, morali smo da prođemo i proceduru javnih nabavki, što je dodatno produžilo izradu projekta, rekao je Stanković.

Pošto Direkciji i Komisiji još nije dostavljena na uvid celokupna dokumentacija koja je tražena od strane Gradskog sekretarijata, izdata je samo delimična upotrebna dozvola, i to za semafore.