Plandište investira u budućnost

PANČEVO, 22. jul 2018. (TV Pančevo) – Lokalna samouprava u Plandištu primer je brige o meštanima investirajući u budućnost i ispunjavanjem predizbornih obećanja. O realizovanim i planiranim projektima za RTVC Pančevo govorio je jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Opština Plandište je u poslednjih godinu dana ostvarila iskorak iz četvrte u treću kategoriju razvijenosti. Zahvaljujući za podršku Vladi Srbije i Vladi AP Vojvodine, Jovan Repac rekao je u emisiji „Južnim Banatom“ na TV Pančevo da je Plandište od prethodnih predstavnika republičke i pokrajinske vlasti imalo samo prazna obećanja.

U Plandištu se trenutno realizuju dva projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom. Prvi, vredan 73.286 evra „Zajedno za inkluzivnu zajednicu“, fokusiran je na decu sa smetnjama u razvoju.

U toku su i aktivnosti na uvođenju LED osvetljenja u svim mestima sa oko 11.500 stanovnika, koliko ima u Opštini Plandište.

Opština Plandište jeste najstarija, ali veliki značaj pridaje mladima, kako kroz finansijsku stimulaciju đaka i studenata, tako i kroz infrastrukturne projekte usmerene na unapređenje uslova za obrazovanje, kulturne i sportske aktivnosti. Sve škole u opštini su dobile video nadzor, renoviraju se fiskulturne sale i domovi kultura u selima, a OŠ „Dositej Obradović“ je, baš kao Dom zdravlja i Dom za duševno obolela lica, rekonstruisana prvi put od izgradnje.

Pored kapitalnih i infrastrukturnih projekata, rekonstrukcija domova kulture i drugih ustanova od opšteg značaja, tokom poslednje dve godine, rešeni su decenijski problemi vode, kanalizacije,gasovodne mreže u radnoj zoni Zapad, ali i izgradnje kapela u svim naseljenim mestima Opštine Plandište.