Pazi, ledenica!!!

U Pančevu će Vatrograsna brigada pančevačke policije skidati ledenice sa zgrada. Iako gradska Komunalna inspekcija nema ingerencija da se bavi ovim problemom, ovo je bio jedini način da se zaštite građani, rekao je šef Inspekcije, Vojislav Šuša.

Nakritičnije zgrade u Pančevu, ili one sa kojih preti opasnost od pada ledenica, naročito kada počne temperatura da raste, jesu zgrada Banke Intesa, Pančevca, Trgoprodukta, JKP Grejanja, Elektrovojvodine, Srbijagasa, Pekabete i Studentskog doma.
- Ledenice se nalaze na skoro svim zgradama i poćeće da padaju ovih dana. Najpre, apelujemo na građane da sami skinu ledenice ukoliko to mogu da urade. Zatim da pripaze kada idu ulicom da li vise iznad njih.
Direktorka Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", Dragica Veljković je već danas krenula u akciju.
- Kao i prošle godine, dogovorili smo se sa Vatrogasnom jediniciom pančevačke Rafinerije da nam pomogne. Oni jedini imaju vozilo sa korpom koje može da se podigne na dovoljnu visinu i da sa škole skine ledenice, rekla je Dragica Veljković.
Kako je ona rekla, istina je da je trenutno raspust u toku, ali ledenice prete svim prolaznicama ispred škola. Građani treba da obrate pažnju i na "stalaktite" ispod zgrade Crvenog magacina, KBC banke, stare Pivare i drugih zgrada.