Pavlov obišao radove ispred Rafinerije

PANČEVO, 28. jun 2018. (TV Pančevo) – Pre meseca dana započela zajedničaka investicija Grada Pančeva i Rafinerije Nafte Pančevo na unapređenju bezbednosti saobraćaja, kako bi se broj saobraćajnih nezgoda smanjio na deonici puta u Spoljnostarčevačkoj ulici. Gradonačelnik Saša Pavlov obišao danas radove koji se odvijaju na putu ispred Rafinerije Nafte Pančevo.

Neprilagođena brzina, nepažnja i elika frekvenstnost saobraćaja kao i pešaka jer se u blizini Južne industrijske zone nalaze tri fabrike ,doprineli su da je broj saobraćajnih nezgoda na deonici opštinskog puta u zoni Rafinireji Nafte Pančevo bude veliki. Predstavnici gradske uprave i Rafinerije Nafte Pančevo zajedničkom saradnjom otpočeli su radova na postavljanju nove savremene saobraćajne signalizacije i opreme puta kako bi pokušali da doprnesu da broj saobraćajnih nezgoda bude smanjena.

Nažalost ova inicijativa je podekla na osnovu sagledavanja posledica saobraćaja na ovoj trasi opštinskog puta OP1 kojaima poražavajuću statistiku u periodu 2013 do 2017 godine i šest nesreća sa tragičnim posledicama.To nas je ustvari sve negde da razmislimo šta mi možemo da uradimo.Mnađžment NIS-a je podneo svu potrebnu dokumentaciju ovaj put je u nadležnosti opštine i ono što je vezano za odobravanje tehničke dokumentacije Nis je završio projekta izdvojio preko 8 miliona dinara i da bi danas bili svedoci tih radova koji se danas ovde izvode.

Želeći da nešto učine kako bi se broj saobraćajnih nezgoda smanjio jer su na ovoj deonici nažalost živote izgubili i zaposleni u ovoj kompaniji izdvojili su značajna sredstva kako bi postavili savremnu signalizacije na putu koja bi trebalo da doprinese da broj nezgoda bude smanjen.

Cilj ovog projekta je da se osavremeni vertikalna i horizontalna signalizacija u Spoljnostarčevačkoj ulici postavićemo takođe i radare za merenje brzine kako bi vozači mogli da vide brzinu kojom se krećui ovim projektom je predviđeno da brzina koja je bila 8o kilometara na sat da se ograniči na 50 kilometara.Cilj je da sve ove mere doprinesu veću bezbednost u saobraćaju.

&feature=youtu.be

Radovi u Spoljnostarčevačkoj ulici obuhvataju postavljanje nove savremene signalizacije, i opreme puta postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja, uređenje razdelnih ostrva i radara. Planirano je da završetak radova bude za meseca dana.