Pančevački SVM zadovoljan sajtom Doma zdravlja

PANČEVO, 6. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sajt Doma zdravlja u Pančevu biće prvi u Srbiji koji će biti višejezičan. Ovo ima poseban značaj za multietničku sredinu kakvo je Pančevo, kaže Antal Bihler, predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Мađara u Pančevu, jer će na ovaj način i predstavnici nacionalnih zajednica imati priliku da na svom maternjem jeziku pročitaju razne informacije, ali i savete.

Informacije na sajtu Doma zdravlja Pančevo od septembra će biti dostupne i na mađarskom, rumunskom i romskom jeziku. Ovakvu ideju podržali su u Savezu vojvođanskih Mađara, jer će ova institucija na taj način približiti svoj rad nacionalnim zajednicama.

- Podržavamo akciju Doma zdravlja i pohvaljujemo je. Pomoću ovakvog sajta rad Doma zdravlja približiće se pripadnicima nacionalnih zajednica. Sa ovoliko jezika, ovaj sajt će biti jedinstven. Na taj način će pripadnici manjinskih zajednica moći na svom maternjem jeziku da pročitaju informacije i savete koji su im povremeno potrebni. Sajt pančevačkog Doma zdravlja na ovoliko jezika je upravo pokazatelj multikulturalnosti Pančeva. Verujem da će ova vest odjeknuti u našoj zemlji, ali i u inostranstvu. rekao je Antal Bihler, predsednik Gradskog odbora SVM.

Savez vojvođanskih Mađara očekuje da će se i druge institucije ugledati na Dom zdravlja i pokrenuti sajtove na jezicima nacionalnih zajednica.