Ograda u vrtiću "Slavuj" do kraja godine

PANČEVO, 9. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Prosveta i obrazovanje su oblasti koje su stub svakog društva. Napredak i razvoj su u Pančevu i okolnim mestima vidljivi. Tako je na primer lokalna samouprava samo u ovoj godini uložila skoro 50 miliona dinara u renoviranje objekata. Do kraja godine trebalo bi da bude završena ograda u vrtiću "Slavuj".

Pančevačka lokalna samouprava u prethodnih nekoliko godina ulaže dosta sredstava u obrazovanje, s obzirom da bivša vlast nije mnogo brinula o prosveti i našim najmladjima. Iz godine u godinu pripremaju se tehničke dokumentacije, renoviraju se objekti, saniraju, uređuju i dograđuju. Jedan od budućih primera jeste vrtić "Slavuj" na Kotežu 1. S obzirom da je bivše rukovodstvo Dečije radosti, u najmanju ruku bilo nezainteresovano da se bavi svojim poslom, sada posle promena, ograda na vrtiću "Slavuj" biće konačno završena.

Nije samo ulagano u vrtiće. Investiralo se u škole u Brestovcu, Glogonju, u "Đura Jakšić" školu u Pančevu, kao i "Miroslav Mika Antić". Ne treba zaboraviti da lokalna samouprava brine i o dečijem odmaralištu na Divčibarama. Taj objekat u kojem borave mališani redovno se održava.

Cena sedmodnevnog boravka za decu na Divčibarama je 3500 hiljade i treba naglasiti da lokalna samouprava subvencioniše cenu.