Na Starom buvljaku najtraženiji mali uređaji za domaćinstvo

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – I pored jučerašnje obilne kiše i blata koje je ostalo posle padavina, Stari buvljak je vrveo od ljudi. Ekipa TV Pančevo bila je na mestima gde se prodaje bela tehnika. Prodavci kažu da prodaja ide slabije ovog leta u odnosu na prethodne godine. Najviše se traže manji uređaji mikseri, pegle i tosteri, ali i za to je sve teže naći kupca, tvrde prodavci.

Veliki izbor tehnike na Starom buvljaku iznenadio je samo one koji nisu redovni posetioci. Ponuda je raznovrsna, a i cene su, kao i kvalitet, različite. Tako su se mašine za veš i sudove mogle pronaći po ceni od 100 evra, dok su kombinovani frižideri na Starom buvljaku u proseku koštali oko 120 evra. Velika je ponuda televizora i tako se, u odnosu na marku i stanje, cene kreću od 50 do 200 evra. Pegle su se mogle naći i za 500, mikrotalasne za 2.000 dinara, a tosteri za 1.000 dinara. Najveća je ponuda usisivača.

- Imam različite marke „Simens“, AG, „Bošove“,„Deval“. To je sve doneto iz Nemačke, iz inostranstva. Usisivači su starosi oko godinu dana, neki pet- šest meseci. Svi su ispravni, ima i gde da se proba, to se plaća 20 dinara. Usisivači koštaju po dve hiljade dinara. Aspirator košta dve i po hiljade, a može da radi i na baterije i na struju. Može da se upotrebljava za domaćinstvo, ali i za usisavanje auta. Od jutros sam prodao dva usisivača, jedan „Simens“-ov i jedan „Boš“-ov. Ostao mi je samo od AG-ea. Traže se usisivači, jer su mnogo skuplji u prodavnici. Primamo reklamacije, vraćamo robu. Ako je neispravna, mušterije sledeće nedelje dolaze na isto mesto vraćaju robu i uzimaju drugu, rekao je jedan prodavac.

Iako je dobra ponuda, tek se poneki prolaznik raspitivao za cene polovnih televizora i novih laptopova koji su ovog jutra na Starom buvljaku koštali od 50 do 200 evra.