Još jedna zgrada na Strelištu za izbeglice

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – Krajem januara završena je zgrada za socijalno stanovanje na Strelištu u Cvijićevoj ulici. U nju se uselilo 15 porodica, uglavnom izbeglice. Ova zgrada je izgrađena u partnerstvu između Pančeva i Evropske unije, preko danskog Saveta za izbeglice. A prošle nedelje završen je i glavni projekat za izgradnju još jedne zgrade u Cvijćevoj ulici, očekuje se dobijanje građevinske dozvole i početak radova, najavila je članica Gradskog veća za oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, gostujući u emisiji „Intervju“.

Po završetku zgrade u Cvijićevoj, krajem januara ove godine, Pančevo je dogovorilo nastavak saradnje sa danskim Savetom za izbeglice. Biće izgrađena još jedna zgrada u istoj ulici, kao i nabavka montažnih kuća da bi Kolektivni centar za izbegla i raseljena lica na Bavaništanskom putu mogao posle više od 20 godina da se zatvori.

- Stigao je Glavni projekat. Sada treba da se još jednom uradi kontrola svih preduzeća i da se preda za građevinsku dozvolu. Danski Savet je raspisao tender za izvođača, što je njihova obaveza. Tako da mi očekujemo da do kraja avgusta budemo u prilici da formiramo gradilište. Zgrada će biti izgrađena na Strelištu u Cvijićevoj ulici, gde smo u januaru ove godine već uselili stanare u jednu zgradu. Na istoj parceli biće izgrađena još jedna zgrada za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima, rekla je Suzana Jovanović, članica Gradskog veća.

Do sredine sledeće godine trebalo bi da bude izgrađeno još 20 stambenih jedinica u naselju Strelište, tj. u Cvijićevoj ulici, čime će poslednji Kolektivni centar za izbeglice na teritoriji Vojvodine, koji se nalazi u našem gradu, biti zatvoren.