Izabrane sudije za prekršaje

Posle sudija za osnovne i više sudove, Visoki savet pravosuđa objavio je odluku i o izboru sudija za prekršaje. Od dosadašnjih pančevačkih sudija koji su sudili u Prekršajnom organu koji sada postaje Prekršajni sud, nema pet imena. Među tim imenima je i ime Milana Lepedata, sudije koji je prvi u Srbiji oslobodio novinare optužbe po "Šešeljevom medijskom zakonu".
Na spisku sudija Prekršajnog suda u Pančevu, koji će imati ingerencije i za područja Opova, Kovina, Kovačice i Alibunara, nalazi se 15 imena. Među njima dosadašnih sudija Prekršajnog organa koji se sada pretvara u sud. To su Milan Lepedat, dosadašnji šef Prekršajnog organa, zatim Temira Gačanović, Milena Vučković, Gordana Nikolić i Ankica Knežević.
Zanimljivo je da je Milan Lepedat onaj sudija koji je 1999. godine prvi u Srbiji doneo oslobađajuću odluku kada su, po takozvanom Šešeljevom medijskom zakonu, bile optužene tada glavna urednica Radiotelevizije Pančeva, Ofelija Backović i njena zamenica, Nevena Simendić. Nakon toga, samo još nekolicina sudija u Srbiji usudila se da donese oslobađajuće presude. Da podsetimo, po tom zakonu optuženi su imali 24 sata vremena da pripreme odbranu, a kazne su bile u milionskim iznosima i značile su uglavnom oduzimanje celokupne lične imovine. Televizija Pančevo će u toku sledećih dana pokušati da dođe do odgovora zašto je doneta ovakva odluka. Dosadašnje sudije, inače, nemaju pravo žalbe na odluku Visokog saveta pravosuđa.
U okviru reforme pravosuđa u Srbiji, prekršajni organi postaju prekršajni sudovi. Oni će u prvom stepenu suditi za prekršaje, ako za to nije nadležan organ uprave, dok u drugom stepenu odlučuju o žalbama organa uprave. Viši prekršajni sud koji se nalazi u Beogradu odlučivaće o žalbama na odluke prekršajnih sudova.
Izabrane sudije Prekršajnog suda u Pančevu su dosadašnje sudije iz Prekršajnog organa u Pančevu:

1. Jovanka Blagojević-Babić
2. Stana Bodrožić
3. Dragana Vojvodičan
5. Gordana Vučetić
6. Ljiljana Ilić
7. Ljiljana Košutić
8. Biljana Panovski i
9. Gorica Sekulić
zatim
10. Draško Petrović, načelnik Gradske uprave Grada Pančeva, kao i prekršjane sudije iz susednih opština:
11. Mirjana Stojanov, iz Prekršajnog organa u Kovinu
15. Slobodan Šurjanac, iz Prekršajnog organa u Kovinu
14. Ljiljana Vukosavljević, iz Prekršajnog organa u Kovinu
13. Ljiljana Ugrinov Dečov, iz Prekršajnog organa u Opovu
14. Ana Fizešan, iz Prekršajnog organa u Kovačici
15. Branislava Todorov, do sada starešina Organa za prekršaje u Alibunaru


(na slici: Milan Lepedat ispred zgrade Fabrike obuće koja je za vreme njegovog mandata na mestu šefa Prekršajnog organa dodeljena Ministarstvu pravde, tj. budućem Prekršajnom sudu u Pančevu)

Komentari 

 
+1 #5 23-02-2010 14:38
I ja se slazem da je sramota sto Lepedat nije prosao reizbore, obzirom da znam koliko se zalagao za svoju radnu zajednicu i da im obezbedi zgradu za vreme svog mandata.
Citiraj
 
 
+1 #4 04-02-2010 13:34
Divno, sudstvo je na jako niske grane spalo. Sudi se i okrivljuju grancice dok stablo ostaje postojano, ono je nedodirljivo.
Citiraj
 
 
+2 #3 28-12-2009 23:42
Gospodin Lepedat je castan covek i odlican sudija. Pitam se koji su to kriterijumi koji su ovog coveka diskvalifikovali
Citiraj
 
 
0 #2 28-12-2009 08:32
Znaći žene dele pravdu.... sa izuzetkom Draška!!!
baš fino...
Citiraj
 
 
+6 #1 25-12-2009 18:32
Брука и срамота. Толико о независном судству.
Citiraj