I novinari se vakcinisali

Vakcinacija protiv novog gripa u gradskim službama, koje spadaju u jedan od prioriteta, nastavljena je danas vakcinacijom tridesetak zaposlenih iz ATP-a, RTV Pančevo i JKP „Mladost“. U okviru Gradske uprave i javnih gradskih preduzeća 600 radnika se prijavilo za vakcinisanje.
Prvi na spisku onih koji se vakcinišu u javnim službama su terenski radnici i rukovocioci, jer od njih zavisi funkcionisanje preduzeća.
Nevena Simendić, glavna i odgovorna urednica TV Pančevo, kaže da se za vakcinu odlučila pre svega zbog odgovornosti prema drugima.
- Nisam nameravala da se vakcinišem jer imam malo jači imunološki sistem i ne razboljevam se od virusa. Ali na kraju sam odlučila da se vakcinišem da bih dala primer drugim ljudima sa Televizije. Svi mi radimo sa ljudima i to nije odgovornost samo prema sebi, nego prvenstveno prema drugima, kazala je Nevena Simendić.
Miroslav Milakov, novinar TV Pančevo smatra da vakcina ne može da naškodi, a može dosta da pomogne.
- Jednostavno ne želim da budem taj koji će se eventualno zaraziti i onda tu zarazu preneti svojoj porodici ili nekom drugom.
Koordinator Gradskog tima za praćenje pandemije novog gripa, dr Novica Đorđević apelovao je na radnike iz javnih službi, koji su se prijavili za vakcinaciju, da se odazovu na poziv jer jedno pakovanje sadrži deset doza vakcine i ne može da traje duže od 24 sata.
- Za vakcinaciju je potrebna samo zdravstvena knjižica. Ne mora čak da bude ni overena, poručuje dr Đorđević. U ambulanti Medicine rada u Železničkoj ambulanti nastavlja se vakcinacija radnika u javnim službama. Sledeći su na redu terenski radnici Vodovoda i Grejanja.
Pančevo je, pre 10-tak dana, u prvoj isporuci dobilo 1.540 vakcina. Naredna isporuka očekuje se za sedam do deset dana.

Komentari 

 
0 #3 23-12-2009 01:07
Hvala, mada se na ovakve pohvale ne zahvaljuje. Jednostavno, moramo da pokušamo da sprečimo ovo ludilo koje se širi oko vakcine protiv novog gipra. Naranvo, odluka je na svakome i svaka vackina nosi sa sobom rizik, ali ova medijska haranga je već hipokrizija i pre govori o tome da smo jako dobre žrtve za izazivanje ludila.
Citiraj
 
 
0 #2 22-12-2009 17:32
Svaka cast :)
Citiraj
 
 
0 #1 21-12-2009 23:01
Svaka čast! Dobar primer
Citiraj