Dom zdravlja i Bolnica odvojeno u 2010.

Od 1.januara pančevački Dom zdravlja konačno će preći u nadležnost Gradske uprave, što je bila višedecenijska želja Pančevaca, istakao je dr Novica Djordjević, član Gradskog veća, obrazlažući predlog Statuta Doma zdravlja. Ovaj predlog većnici su danas popodne jednoglasno usvojili, a odbornici Skupštine grada će morati da potvrde ovaj predlog.
- Statut Doma zdravlja je uradjen u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Njegovim usvajanjem stigli smo do poslednjeg koraka ka odvajanju Doma zdravlja od Gradske bolnice i od Nove Godine preuzećemo osnivačka prava„ istakao je dr Djordjević.
Članovi Gradskog veća usvojili su i nacrt odluke o poslovnom, magacinskom prostoru i garažama, čime će se preciznije regulisati zone, davanje u zakup i nadoknada za korišćenje tih objekata. Usvojena je i odluka o detaljnoj regulaciji nekoliko zona u Pančevu u kojima bez planskih dokumenata neće biti dozvoljena gradnja. To su Tesla, Gradski stadion, Stara Utva, Mali Rit, leva obala Tamiša i pančevački deo obilaznice oko Beograda.