Aktivan raspust za mlade i u Dolovu

PANČEVO, 19. jul 2014. (TV Pančevo) – Dom kulture u Dolovu organizovao je program za mlade tokom leta. Mališani će kroz radionice moći da nauče šta je bonton, kako se slika raznim tehnikama, ali i kako da se zdravo hrane.

Petnaestak učenika iz Dolova ovoga leta pohađaće edukativne radionice, koje Dom kulture organizuje za mlade. Osim likovne, organizovana je muzička radionica za članove orkestra fanfara, a zatim i ekološko-filmska, nutricionistička ili radionica o bontonu. Sve ove radionice prati likovna radionica, na kojoj mališani mogu da razvijaju svoju kreativnost. Tema današnje radionice bilo je šta bi oni uradili da Dolovo postane svetski poznato mesto, što je trebalo i da naslikaju.

- Doveo bih pevače, slikare, muzičare. Prodavao bih slike, držao deci časove o kulturi, rekao je Mateja Mitić.

- Napravila bih hotel sa sedam zvezdica, sa bazenima, teretanama, sobama za poznate, kaže Anđela Stošić.

- Otvorio bih muzeje, držao bih radionice za decu, otvorio bih nekoliko umetničkih škola, rekao je Radovan Ankucić.

- Napravila bih luna-parkove, akva-parkove, jezera, muzeje, bazene, kaže Anđelina Momčilović.

Likovnu radionicu vodi dizajner Marko Pavlovski, koji kaže da će mališani učiti da slikaju različitim tehnikama.

- Glavni cilj je druženje, a i da klinci razviju maštu. Ispostavi se i da neko ima talenat, kaže Marko Pavlovski.

Mališani će učestvovati i u radionici o saobraćaju, ali i u istraživačkoj radionici, koja ima za cilj da se popišu lokalni radnici u kulturi kako bi se napravio njihov registar. Cilj je da ovi đaci na kreativan način provedu raspust.

- Mnogo mi znače ove radionice jer ne znam šta bih radio kod kuće. Ovako nešto radimo, zanimamo se, kaže Mateja Mitić.

- Mnogo mi znače ove radionice zato što mogu svašta da naučim, ne dosađujem se kod kuće. Naučila sam sve o lepom ponašanju, da crtam, pišem, kaže Anđela Stošić.

- Mnogo mi znače, možemo svašta da naučimo - da lepše crtamo, pravila ponašanja, bonton i mnoge druge stvari, kaže Radovan Ankucić.

- Mogu mnogo da naučim, kaže Anđelina Momčilović.

Miroslav Prvulj, direktor Doma kulture u Dolovu, kaže da je u planu da se i u avgustu organizuju nove radionice za mlade.

- Možda ćemo u avgustu nastaviti sa još nekim radionicama, npr. radionice sviranja gitare, gravure, poslastičarska i dramska. To je u planu, ali videćemo kada ćemo ih organizovati, rekao je Miroslav Prvulj.

Po završetku radionica, deca će oslikati motive sa svojih crteža na tablama kojima će biti ukrašena fasada Doma kulture.