100 miliona za komunalnu infrastrukturu u selima

PANČEVO, 5. avgust 2014. (TV Pančevo) – U više pančevačkih sela u toku su radovi na putnoj infrastrukturi. Tako i deo Tamiške ulice u Glogonju dobija asfalt, što je investicija vredna oko sedam miliona dinara. Ostatak novca od ove javne nabavke do kraja građevinske sezone Glogonjci planiraju da ulože i u uređenje centra sela.

Danas je bilo radno, ali i svečano u Tamiškoj ulici u Glogonju. Parče od oko 900 metara dužine dobija asfalt, a zadovoljne komšije su radnicima iznosili osveženje. Reč je o investiciji vrednoj oko sedam miliona dinara.

- Iskreno da kažem, posle malo dužeg posta, krenuli smo sa asfaltiranjem. Prošle godine smo radili Beogradsku, ove radimo deo Tamiške ulice. Projekat je otprilike vredan oko sedam miliona dinara. Da smo radili tako u prethodnom periodu, već bi pola sela bilo asfaltirano. Ali sticajem okolnosti, ne znam čijom zaslugom, ne našom, mi smo kao i sada radili i spremali projekte, ali jednostavno nismo bili miljenici gradske vlasti koja nam nije odobravala sredstva da bi mogli da radimo. Sada smo uradili dve ulice. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti ovim tempom što se asfaltiranja tiče, izjavio je Zoran Arsić, predsednik Skupštine MZ Glogonj.

Glogonjci planiraju da od novca koji je preostao od asfaltiranja, urede, koliko se može, i centar sela. Radove je danas obišao i Dejan Živanović, pomoćnik gradonačelnika za razvoj sela. Ove godine je za sređivanje komunalne infrastrukture po pančevačkim selima iz gradskog budžeta odvojeno 100 miliona dinara.

- U Ivanovu su završene dve ulice. Nije sve završeno do kraja. Ostalo je da se treća ulica završi, što će biti završeno u toku ove nedelje. Sad smo u Glogonju, gde se asfaltira Tamiška ulica u dužini od 900 metara. Zanimljivo je da je ovo jedina javna nabavka gde nije pobedio „Vojvodinaput“. Ovde radove izvodi preduzeće za puteve Beograd. I po svemu sudeći nije tako loše. Što se tiče ostalih javnih nabavki, u Jabuci je sproveden postupak javne nabavke i sada su u toku radovi na izgradnji platoa ispred ambulante. U Kačarevu je završen parking i 15. avgusta sledi otvaranje javne nabavke koja se odnosi na trotoare. Što se tiče Banatskog Novog Sela, tu je sprovedena javna nabavka i očekuje se da u narednom periodu krene. I ostali su nam još Banatski Brestovac i Starčevo, tu imamo izvesne probleme. Nisu tu krivi sadašnji sazivi skupština mesnih zajednica. Neko ko je ranije radio, očigledno nije uradio taj posao baš kako valja, tako da tu imamo problema. Tiču se projekata koji nisu urađeni onako kako valja. I tu ćemo po svemu sudeći morati da uradimo određene izmene. Očekujemo da će se i u ove dve mesne zajednice radovi završiti u toku ove godine. Omoljica je sprovela javnu nabavku i radovi na asfaltiranju tri ulice su završeni pre mesec i po dana. Izvođač je bila „Vojvodinaput“, raportirao je Dejan Živanović.

Što se tiče Dolova još se ne zna u šta će biti uloženo osam miliona i 300 hiljada, koliko je svojevremeno bilo odvojeno za početak izgradnje sportsko-rekreativnog centra. Sa tom investicijom se trenutno ne može početi, jer nisu sakupljena sva dokumenta za javnu nabavku, pa sada Mesna zajednica treba da odluči u šta će uložiti taj novac, objasnio je Živanović.