Sutra počinje 8. Klasik fest

PANČEVO, 6. jun 2018. (TV Pančevo) – Međunarodni festival klasične kamerne muzike – Osmi Klasik fest na programu je od 7. do 10. juna u Pančevu. Svečano otvaranje festivala zakazano je za četvrtak, 7. juna od 20 časova u Crkvi Sv. Karla Boromejskog.

Veličanstven muzički program obeležiće i osmi Classic fest u Pančevu od 7. do 10. juna. Kako je rekao Ognjen Popović, nakon eksperimentalne, prve organizacije, pokazalo se da je Klasik fest potreban Pančevu. Ovogodišnji Classic fest počinje svečanim otvaranjem 7. maja od 20 časova u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Karla Boromejskog.

Prvo veče, u ansamblu će biti i Marija Špengle. Tokom festivala klasične kamerne muzike, u Pančevu će nastupati eminentni solisti iz Srbije, Francuske, Slovenije i Holandije jer, pored umetnosti visoke vrednosti, Classic fest konceptualno podrazumeva i povezivanje umetnika iz celog sveta.

Svako veče tokom manifestacije, koncerti počinju od 20 časova, a u Svetosavskom domu biće program i treće večeri - „Samo za romantičare“.

Organizator manifestacije je Kulturni centar Pančevo pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i Ministarstva kulture informisanja Srbije.