Rokeri obeležili jubilej - "Trouble heart" i "Gitarta" za Pančevce

PANČEVO, 1. septembar 2018. (TV Pančevo) – Nastupom benda "Trouble heart" završeni su peti tradicionalni "Dani pančevačkog rokenrola". Ove godine je proslavljeno pola decenije postojanja udruženja rok muzičara Pančeva, ali i 55 godina od kad su se prvi zvuci rokenrola čuli u našem gradu.

Udruženje rok muzičara osnovano je pre pet godina. Povod za osnivanje bila je pedesetogodišnjica rokenrola u Pančevu, kada ja na platou ispred Kulturnog centra Pančevo održan performans u kom je učestvovalo osamnaest bendova, raspoređenih po dekadama koje su prethodile godini osnivanja. Ovogodišnji "Dani rokenrola", čiji je organizator upravo ovo udruženje izazvali su veliko interesovanje naših sugrađana.

Škola gitare "Gitarta" Zorana Ilića, čiji su polaznici druge večeri nastupili prvi u osnovi je ideja Udruženja rok muzičara Pančevo. Cilj škole je širenje pop i rok kulture među mladima, a na "Danima pančevačkog rokenrola" sugrađani su bili u prilici da čuju od svega pomalo.

Bend Poriv” koji postoji od 2016 na "Danima pančevačkog rokenrola" nastupio je drugi po redu. Predrag Đakonović, frontmen benda, ističe da ideja postoji već godinama ali da im je trebalo dosta vremena da se kompletiraju.

Obe večeri program je otvorio Branislav Đeković Đeka, autor emisije "All you need is rock `n` roll", koju možete slušati na talasima Radio Pančeva svake srede od 20 časova.