"Ivanovo u fokusu": Slavu uveličao bugarski ambasador

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Velika Gospojina, slava u Ivanovu, bila je povod da se okupe kako ljubitelji fotografije tako i visoki zvaničnici, ambasador Bugarske Radko Vlajkov i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Oni su otvorili Salon umetničke fotografije, koji se 11. godinu održava u ovom južnobanatskom mestu.

Dobitnici ovogodišnjih nagrada za najbolju fotografiju u Ivanovu inspiraciju pronalaze, kako kažu, u "malim" stvarima, svakodnevici i svemu što ih okružuje.

Ambasador Bugarske u našoj zemlji Radko Vlajkov svojim prisustvom uveličao je obeležavanje seoske slave. Kaže da su naše zemlje istinski prijatelji i da je i sa gradonačelnikom Pančeva razgovarao o unapređenju naših odnosa. Srpski narod smatra istinskim prijateljem, a gradonačelnik Saša Pavlov se složio sa njim.

Direktor Doma kulture u Ivanovu Marko Guran pponosan je na manifestaciju koja traje više od decenije. Nije krio zadovoljstvo što je Ivanovo mesto koje okuplja najbolje fotografe, ali i ljubitelje dobre fotografije.

Osim izložbe fotografija u Ivanovu, slava je obeležena i bogatim kulturno-umetničkim programom.