Paunovići "zlatni" na Pokrajinskom takmičenju

PANČEVO, 21. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Kulturno umetničko društvo Stanko Paunović“ NIS RNP na 55. Festivalu muzičkih društava Vojvodine održanom proteklog vikenda u Rumi ostojilo je 96,25 poena i plasirano na republičko takmičenje koje će biti održano početkom decembra u Čačku. Prema rečima, Dejana Trifunovića, umetničkog direktora ansambla, ovo je kontinuitet u radu društva i postizanju dobrih rezultata.

KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP prošlo je kvalifikcije na gradskim i reginalnim smotrama i tako se plasiralo među 15 najboljih u Vojvodini. Dejan Trifunović, umetnički direktor ansambla ističe da je i ove godine bila jaka konkurencija a da su oni petočlanom žiruju pokazali jednu novu koreografiju, kao i da su se predstavili bogatim pevačkim programom.

Prema rečima Trifunovića, na republičko takmičenje plasiralo se pet društva iz zlatne kategorije, koja su pokazala raznovrstan program.

Republički Festival biće održan 9. i 10. decembra u Čačku, a u Paunoviću kažu da imaju dovoljno vremena za pripremu i uvežbavanje i da će se ponovo predstaviti u najboljem svetlu.