Otvorena izložba "4P" Ljube Bečejskog

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Izložba "4P" Prijatelji, Poznanici, Poznati Pančevci Ljube Bečejskog otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 13. septembra. Na dan otvaranja, posetioci su bili u prilici i da pogledaju i kratkometražne filmove koje je autor izložbe snimio ili režirao tokom svoje karijere.

Izložba "4P" je nastala kao želja autora da svoja sećanja pretvori u umetničko delo i na taj način oda počast Pančevcima uz koje je odrastao ili koji su mu na neki način bili uzor. Ovim rečima Ljuba Bečejski, autor, opisuje svoju izložbu.

Iako su mu sve fotomontaže drage, ipak je izdvojio jednu koja za njega ima posebno značenje.

U svojoj filmskoj karijeri radio je kao direktor fotografije i reditelj na mnogobrojnim dokumentarnim, kratkometraznim i dugometraznim igranim filmovima. Od tih dela posetioci izložbe na dan otvaranja bili su u prilici da vide dva autorska, kao i jedan, koji je nastao u saradnji sa njegovim dugogodišnjim prijateljem Radišom Stanišićem. Godinama je radio kao urednik dokumentarnog programa na Novosadskoj televiziji, ali ističe da se Pančeva seća od vremena kad je bio dete.

&feature=youtu.be

Bečajski je za kraj poručio da radi na veoma interesantnom projektu, seriji velikih majstora, sa nesvakidašnjim konceptom povezanim sa sadašnjim vremenom, a datum kada možemo očekivati završetak narednog projekta još nije poznat.