„Arheološka iskopavanja Narodnog muzeja Pančevo u 21. veku“

PANČEVO, 1. jun 2018. (TV Pančevo) – Povodom godišnje Skupštine Srpskog arheološkog društva, predstavljena je izložba „Arheološka iskopavanja Narodnog muzeja Pančevo u 21. veku. Retrospektiva 2002–2017", autora Jelene Đorđević i Vojislava Đorđevića koja će za posetioce biti otvorena od 2. do 21. jula.

Od 2. do 21. juna, posetioci Narodnog muzeja Pančevo imaće priliku da vide izložbu autora Jelene Đorđević i Vojislava Đorđevića „Arheološka iskopavanja Narodnog muzeja Pančevo u 21. veku. Retrospektiva 2002–2017". Izložba je predstavljena vodećim naučnicima iz zemlje i inostranstva koji se okupili u Pančevu povodom godišnje Skupštine Srpskog arheološkog društva.

Srpsko arheološko društvo, jedno od najstarijih strukovnih udruženja u Srbiji, osnovano je 1883. i obeležava 135 godina rada.

Tokom Skupštine u Pančevu, biće predstavljeni najnoviji rezultati multidisciplinarnih istraživanja na polju savremene arheološke nauke.

Kako je, otvarajući godišnju Skupštinu istakao Nemanja Rotar, član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu, Pančevo je svesrdno podržalo organizaciju skupa jer obrazovanje i kultura zaslužuju mesto na društvenom pijedestalu.