15 godina od smrti Dušana Vukajlovića

Prošlo je 15 godina od smrti pesnika Dušana Vukajlovića, jegnog od najboljih pančevačkih pesnika. Tim povodom u "Studiju 21" organizovano je književno veče na kojem su se okupili prijatelji i poštovaoci njegovog rada.
Učestvovali su pisci i pesnici iz Pančeva i Beograda među kojima su bili Duško Novaković, Miodrag Raičević, Gordana Ćirjanić, Milovan Marčetić i Slobodan Zubanović. Jedan od organizatora Vasa Pavković je rekao da je ove godine književno veče organizovano nešto drugačije.
- U znak sećanja na ovog rano preminulog pesnika, odlučili smo se da ove godine književnici čitaju pesme Dušana Vukajlovića koje je on napisao za svoga života, ali i svoje nove pesme koje su nastale nakon njegove smrti.
Jedan od onih koji su lično poznavali ovog pesnika je i Duško Novaković. On je rekao da je Vukajlović ostao u njegovom sećanju kao veoma zanimljiv organizator književnog života Udruženja književnika Srbije, u vreme dok je bio sekretar Udruženja.
- On je bio izuzetno spretan čovek i da je ostao živ, mislim da bi se mnoge stvari u srpskoj kulturi drugačije razvijale.
Dušan Vukajlović bio je poznat ne samo kao književnik nego i kao aktivan učesnik političkog života. Preminuo je u Beogradu, pre 15 godina. Za života je objavio 4 knjige pesama, a posthumno su objavljene i njegove knjige „O svetlosti, o nežnosti, o mraku“ i „Vrisak žira“.