Zapalila se kuća u ul. Cara Dušana 29

PANČEVO, 21. januar 2010. (TV Pančevo) - Nema povređenih u požaru, koji dogodio u privatnoj kući u ulici Cara Dušana 29. Prema prvim podacima, na objektu je pričinjena velika materijalna šteta, a istraga će pokazati šta je bio uzrok požara.

- Informaciju da gori kuća u cara Dušana 29, vatrogasci su dobili u 7 sati i 20 minuta. Na lice mesta odmah je izašlo jedno vozilo, da bi nakon sagledavanje situacije, došlo još 4 vozila. U gašenju je učestvovalo 12 vatrogasaca, izjavio je za Televiziju Pančevo načelnik Odeljenja za vanredne situacije Momir Georgijevski.

Prema njegovim rečima, otežavajuću okolnost prilikom gašenja predstavljalo je i to što se ispod crepa, nalazio ter papir i daske, pa se požar teško gasio. Do širenja požara na okolne objekte nije došlo, rekao je Georgijevski.

Gašenje požara trajalo je skoro dva sata. Prema prvim procenama materijalna šteta na kući je velika. Inspektori protivpožarne policije MUP-a uviđaj će obaviti u toku dana, kada se objekat ohladi, ali kako je kazao Georgijevski, po prvim nalazima ne može se govoriti o tome da je požar podmetnut, već da je reč ili o neispravnom dimnjaku, ili lošim elektro instalacijama, što će se sigurno znati tek nakon uviđaja.

Osim velike materijalne štete, povređenim nema.