Uhapšen Predrag Belić. Pretio smrću preko mobilnog telefona?

PANČEVO, 7. jul 2018. (TV Pančevo) – Pančevačka policija uhapsila je Predraga Belića.

Prema saznanjima RTV Pančevo Belić je uhapšen kasno sinoć. Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Pančevu njemu je određeno zadržavanje od 48 sati u kom roku će biti privden tužilaštvu na saslušanje.


Detalji njegovog hapšenja još uvek nisu poznati.

Podsećamo krajem prošle godine Belić je uhapšen i iza rešetaka je proveo mesec dana zbog malverzacija sa poljoprivrednim zemljištem.

Predsednik Opštine Alibunar se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj prilikom izdavanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini i oštetio budžet Srbije, Vojvodine i Opštine za više od 247 miliona dinara.

Za Belića se vezuju i druge afere u Opštini Alibunar, a u javnosti se već duže vreme spekuliše da policija po nalogu tužilaštva prikuplja dokaze vezane i za druge slučajeve.

Do sada nismo uspeli da dođemo do informacije da li hapšenje ima veze sa pomenutim spekulacijama.

A u međuvremenu stiglo je i saopštenje MUP-a u kome se navodi da je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu P. B. iz Alibunara, rođen 1968. godine, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Kako se navodi, sumnja se da je on putem mobilnog telefona uputio pretnje po život i telo oštećenog. Po nalogu tužioca, određen mu je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden tužilaštvu.

Kao što smo objavili u prethodnom prilogu, reč je o predsedniku Opštine Alibunar Predragu Beliću.