Uhapšen žandarm : Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na 600.000 dinara

PANČEVO, 21. jun 2018. (TV Pančevo) – Uhapšen je M.V. (37), a prilikom pretresa policija je kod osumnjičenog, koji je inače pripadnik Žandarmerije, u torbi pronašla 510 tableta opojne droge MDMA i 5.000 evra. U njegovom automobilu pronađena je i manja količina marihuane, kao i vagica za precizno merenje sa tragovima heroina i kokaina.Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na 600.000 dinara.Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Sramota srpskog pravosuđa : Žandarmi nagrađani za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su u decembru na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci osuđena sedmorica žandarma. Oni su prvostepeno bili osuđeni zbog fizičkog napada na braću predsednika Srbije i ministra finansija, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije tokom održavanja "Parade ponosa 2014".

Advokat Nemanja Aleksić slaže se sa kolegom Vujačićem u tome da je ovakva odluka Apelacionog suda u Beogradu nedopustiva.

- Šta to znači - da bahata grupa žandarma bilo kog grada u Srbiji kad hoće može da bije koga god hoće, nebitno da li je to brat predsednika ili ministra finansija ili nekog drugog. Takođe, građanima Srbije nije strano da se pojedini pripadnici Žandarmerije bahato ponašaju prema građanima, da pendreče građane, da se smatraju jedinicom unutar MUP-a koja je nedodirljiva. Tu jedinicu treba dobro ponovo kadrovski ispitati, uraditi ponovnu selekciju i pre svega psihički test svih njenih pripadnika. Za njih ne treba da se kaže da su Žandarmerija, jer oni su zapravo, kao što je Legija govorio "jedinica". Ovo je nešto nešto što je sramota - kaže on i dodaje da je pravosuđe građanima Srbije poslalo poruku da svako može da ih bije:

- Poruka je da ne smete da pređete ulicu ako se preko puta nalazi šest nervoznih žandarma, jer ćete dobiti pendrekom po leđima. Evo današnje hapšenje žandarma zbog droge potvrđuje moje navode, kaže Aleksić.

VUČIĆ O UKIDANJU PRESUDE ŽANDARMIMA: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgoavra o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.On je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao „ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim“, a da je zamoljen da dođe.

- Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijnajevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte - poručio je Vučić.Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada.- Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste premni da razgovarate o kompromisa, mi smo spremni. MI ništa ne zakucavamo, i spremni smo da razgovaramo - naglasio je Vučić.On je kazao da, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija će otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi "kada ispune Briselski sporazuma da nastavimo".- Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanja vode, navodnog otimanja novinara - kazao je predsednik. Govoreći o ukidanju presude žandarmima za prebijanje njegovog brata Andreja, Vučić je rekao:

- Kada vas ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata što su napali nečije prendreke, a pre toga su pričali da nije dao ličnu kartu, posle čega se ispostavilo da je dao sva dokumenta... Šta ćete, tako vam je u diktatorskim zemljama - rekao je upitavši se kako starijem sinu Danilu da objasni zašto vode kampanju protiv njega.Predsednik je rekao da neće bitangama "ni albanskim ni srpskim" dozvoliti da mu napadaju Srbiju.Predsednik Vučić je izjavio da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji u blizini osoba osuđivanih za teška krivična dela, nije učinio ništa nažao bilo kome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega vodi hajka u pojedinim medijima.

- Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem... Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim fabrike, jer radim šest puta više nego moji prethodnici - rekao je Vučić u Pančevu. On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega "su ga napali" što je išao da navija za Srbiju i "što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan".

Vučić je dodao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv njih.Ujedno, upitao se o odnosu medija prema njegovo ćerki. - Šta čekate, da Milica postane punoletna? Pa, onda drvlje i kamenje na nju - šokiran je predsednik: - Nećete da me slomite, samo ste me ojačali. - Bednici koji misle da nečiju decu treba da napadaju da bi nekoga pobedili... Više neće moći - poručio je predsednik.