Pad vojnog aviona kod Kovačice. Poginuo pilot!

PANČEVO, 11. april 2018. (TV Pančevo) – Jutros, oko 9 časova i 30 minuta, kod Kovačice, na putu za Izdvor, srušio se vojni avion „Super galeb G-4“. U ovoj nesreći poginuo je pilot major Robert Kaloci. Kopilo pilot major Aleksandar Matić nalazi se u stabilnom stanju na VMA. Telegrame saučešča poslali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik generalštaba general Ljubiša Diković. Na licu mesta bila je reporterska ekipa regionalne RTV Pančevo.

U nesreći koja se danas dogodila u rejonu opštine Kovačica, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko – borbenom avionu „Super galeb G-4“ poginuo je pilot major Robert Kaloci iz Kovina, a povređeni pilot major Aleksandar Matić je u svesnom stanju prevezen i zbrinut na VMA.

Major Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko – opitnog centra. Bio je oženjen i imao je tri sina.

Među očevicima nesreće bio je i Vladimir Kuharik iz Kovačice. Prema njegovim rečima, ljudi koji su radili na njivama blizu mesta nesreće, prvi su pritrčali u pomoć.

Telegram saučešća uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić porodici stradalog pilota Vojske Srbije, majora Roberta Kalocija.

"Primite izraze najdubljeg saučešća povodom pogibije Vašeg supruga i oca, koji je izgubio život obavljajući časno svoju dužnost. Teško je u trenucima neizrecivog bola uputiti reči utehe članovima porodice, koja je izgubila svog najmilijeg", navodi se u telegramu saučešća.

Telegrame saučešća su uputili i ministar odbrane, Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković.Na licu mesta, odnosno nesreće, bio je i nadležni tužilac.