Optuženi negirali pucnjavu

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Počelo suđenje petorici optuženih da su letos pucali po Pančevu. Četvorka koja se pojavila pred sudom, tvrdi da pucnjave nije ni bilo.

Pred Osnovnim sudom u Pančevu u utorak je počelo suđenje petorki koju optužnica tereti da su 25. avgusta počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti odnosno da su toga dana prema optužnici pucali jedni na druge, iz vozila po ulicama Pančeva. Optuženi su negirali svoju krivicu, pritom tvrdeći da uopšte nisu u sukobu i da niko ni na koga nije pucao.

Zbog toga se terete za izazivanje opšte opasnosti, a tužilac ih tereti i za krivično delo nedozvoljenog držanja i korišćenja oružja i eksplozivnih materija.

Prema informacijama do kojih je došla TV Pančevo, na optuženičku klupu seli su Miloš Vidaković, Đorđe Pejčić, Nenad Cakić i Dušan Vujanić, koji su u pratnji policije i čuvara stigli iz pritvora. Vladimiru Vidakoviću se sudi u odsustvu jer je u bekstvu.

Prvo ročište, održano u utorak, 12. januara, trajalo je skoro pet sati. Pred sudskim većem, na čijem je čelu sudija Snežana Barać, četvorica optuženih negirali su svoju krivicu i tvrdili da nisu pucali te večeri. Prema navodima iz optužnice, s jedne strane u pucnjavi su bili Miloš Vidaković, Đorđe Pejčić i Nenad Cakić a s druge Dušan Vujanić. Međutim, oni su, pored svoje krivice, negirali i da je druga strana pucala na njih, rečima: "Nismo se svađali, nismo pucali, pojma nemamo“.

Zastupnik optužnice, zamenik osnovnog državnog tužioca Jon Munćan usprotivio se zahtevima advokata da se Vujanić, Pejčić i Cakić puste iz pritvora i da se brane sa slobode. Sudsko veće je donelo rešenje u korist tužioca.

Televizija Pančevo saznaje da će u nastavku suđenja, 1. februara biti, saslušani policajci koji su izvršili uviđaj na raskrsnici ulica Doktora Fogaraša i Cara Dušana, na kojoj se letos odigrala pucnjava. Na zahtev suda biće priključeni i spisi iz postupka koji se pred Okružnim sudom u Pančevu vodi zbog događaja od početka avgusta, kada je Nenad Cakić ranjen sa dva metka.

Komentari 

 
0 #4 15-01-2010 08:37
Osudiće ih siguno. Biće to teške kazne od oko 2 meseca zatvora - ukupno!!! ali moraju da obećaju da nikada više neće da pucaju iz vozila!!! i da se zakunu čašću !!!
Citiraj
 
 
0 #3 14-01-2010 07:25
samo tetki lek...
Citiraj
 
 
+3 #2 13-01-2010 21:21
.. ovo je zemlja ludila i ludaka, gde su kriminalci respektabilni clanovi drustva
Citiraj
 
 
+3 #1 13-01-2010 17:06
Nisu ni pucali, niti se svadjali, naprotiv.
Impulsivni momci su se malo zabavljali po gradu.

Kakva je ova zemlja?!
Citiraj