Još jedna istraga protiv Vidakovića i Cakića

PANČEVO, 19. januar 2010. (TV Pančevo) - Osnovni sud u Pančevu otvorio je istragu protiv Miloša Vidakovića i Nenada Cakića zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznude. Protiv Vidakovića se sprovodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti u saizvršenju sa V.V iz Pančeva, kao i zbog krivičnog dela zelenaštva.

Prema informacijama do kojih je došla TV Pančevo, pred Osnovnim sudom u Pančevu otvorena je istraga protiv Miloša Vidakovića i Nenada Cakića zbog sumnje da su izvršili krivičnog delo iznude iz člana 214 stav 1 KZ RS. Protiv Miloša Vidakovića sprovodi se istraga iz zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Sud će u daljem postupku održati ročište zbog predloženih istražnih radnji. Mera pritvora nije određena, ali da podsetimo, i Vidaković i Cakić nalaze se u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.

Tužilaštvo je, prema saopštenju koje je dostavljeno danas medijima, predložilo istragu protiv osumnjičenih V.M., C.N., P.Đ., i Đ.M., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, kao saizvršioci, a posebno protiv V.M., zbog podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela.

Da podestimo da je prošle nedelje počelo je suđenje petorici optuženih da su letos pucali po Pančevu. Četvorka koja se pojavila pred sudom, tvrdi da pucnjave nije ni bilo. Na optuženičkoj klupu sedeli su Miloš Vidaković, Đorđe Pejčić, Nenad Cakić i Dušan Vujanić. Vladimiru Vidakoviću se sudi u odsustvu, jer je u bekstvu.

Prvo ročište, održano u utorak, 12. januara, trajalo je skoro pet sati. Pred sudskim većem, na čijem je čelu sudija Snežana Barać, četvorica optuženih negirali su svoju krivicu i tvrdili da nisu pucali te večeri.

Prema navodima iz optužnice, s jedne strane u pucnjavi su bili Miloš Vidaković, Đorđe Pejčić i Nenad Cakić a sa druge Dušan Vujanić.

Komentari 

 
-4 #1 20-01-2010 12:45
Dodjite da vidite kako se osumnjiceni ponasaju u sudnici zajedno sa njihovim roditeljima,rodjacima i poznanicima...to je sramota za pravosudje,zatvorske cuvare i obezbedjenje suda
Citiraj