15-oro ljudi preživelo požar

Porodica Muadžer sa devetoro dece iz Pančeva, preživela je pravu dramu u noći izmedju 13. i 14. januara. Oko dva sata iza ponoći najstariji član porodice, Mujo Muadžer, osetio je dim, a zatim ugledao ogroman plamen u središnjem delu kuće. On je vikao da bi probudio porodicu i srećom, svi su uspeli da napuste kuću u plamenu bez povreda, gde su bosi na ulici dočekali jutro.

- „U kući nas je bilo petnaestoro, nas šestoro odraslih i devetoro dece. Sreća je da niko nije povredjen, ali istrčali smo goli i bosi na ulicu i tu smo ostali do 8 sati ujutro. Moram da vam kažem da nam niko iz komšiluka nije pomogao, niti nas pozvao u kuću. Sada je moja ćerka sa šestoro dece smeštena u jednoj šupi u Malom Ritu, a sin i ja se snalazimo po komšiluku“, rekao je za Televiziju Pančevo Mujo Muadžer.

Prvu pomoć porodici Muadžer pružila je gradska uprava i Centar za socijalni rad. Dobili su novac, hranu i posudje, ali sada im je neophodan smeštaj, barem do proleća.

Istraga je pokazala da je požar izbio zbog loženja čvrstog goriva, od čega je plamen zahvatio drvene grede i krovnu konstrukciju. Kuća u ulici Djure Jakšića broj 3 je u vlasništvu grada. Na njoj je izgoreo krov, kao i prostorije u prizemlju i suterenu objekta.