Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej

PANČEVO, 18. maj 2018. (TV Pančevo) – Zajedničkim snagama za lepši tamiški kej , akciju čišćenje keja na delu kod Crvenog magacina , organizovali Nis Rafinerije Nafte Pančevo , Lokalna samouprava, JKP „Zelenilo“ i „Higijena“,zajedno sa učenicima srednjih škola i članovima kajakaškog kluba.

Svake godine zaposleni u NIS Rafineriji nafte Pančevo organizuje ekološku akciju pod nazivom „Subotnjik“ kada uredjuju krug svoje fabrike. Po prvi put ove godine odlučili su da organizuju akcija koja će ulepšati tamiški kej.

Mi tradicionalnao u RNPorganizujemo akciju, čišćenja kruga, parkinga , ove gdoine bio nam je motiv da izađemo na kej jer ga koristi dosta građana za šetnju, rekreaciju odmor , da ga uredimo da bude još prijatnji i lepši i da vodmo računa o ekologiji . Sad upravo je u toku jedan veliki projekat u rafineriji zove se“ Duboka prerada“vredan 300 miliona evra da se prekine sa proizvodnju u visokosumpornog mazuta , to će svakako biti začajan utcaj na eklogiju Pančeva i Srbije.

Na delu keja kod Crvenog magacina srednjoškolci, kajakaši zaposleni u komunalnim preduzećima , šišali su travu, farbali tribine, odnosili smeće želeći da šetalište bude uređeno kako bi sugrađani uživaliali.

Ove godine za razliku od predhodnih ova akcija odigrava se na ovom delu tamiškog keja.Cilja kcije je da se ovaj deo učini daleko lepši na život nego što je sada i da se veliki broj mladih okupilo i razvije svest kod pre svega mladih i da životnu sredinu učine lepšom a predstavnici grada ovaj deo tamiškogkeja prijatniji za život.

Deo tamiškog keja kod Crvenog magacina očišćen je i uređene zahvaljući volonterma koji su želeli da svojim primerom pokažu kolko je važno da brinemo o životnoj sredini i svi zajedno uzivamo u lepotama koje nam reka Tamiš pruža.