Očišćene deponije i most u Sekerinu

PANČEVO, 24. septembar 2016. (TV Pančevo) – U Opštini Opovo se radi punom parom. Posle čišćenja deponija, na red je došao i most u Sefkerinu. Most je zarastao u šiblju i granju, pa je lokalna samouprava krenula u rešavanje ovog problema.

Most u Sefkerinu, koji je izgrađen pre par godina, zarastao je u travi i korovu. Slivni šahtovi koji bi trebalo da sakupljaju višak vode posle kiša, nisu mogli da budu korisni, jer su bili pokriveni travom.

- To je uradio Savet Mesne zajednice, ostao je da se uradi kompletan most od sefkerinskog mosta do Zrenjaninskog puta i to očekujemo do početka zimske sezone da uradimo – rekao je Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

Jedan od problema u opštini Opovo su bile i divlje deponije. Za sada je sanirano sedam, tri u Sefkerinu, u Opovu dve, a u Barandi i Sakulama po jedna.

- To je jedan ozbiljan problem. Ljudi moraju da shvate da ne mogu da bacaju smeće gde god im padne na pamet. To moraju da rade sa opštinskim odlukama. Mi smo sve deponije do sada sanirali, mislim da su nam ostale još dve. Do kraja godine bi trebalo da se očiste i preostale deponije.

Značajna sredstva biće izdvojena za sređivanje puta od sefkerinskog mosta do Zrenjaninskog puta. Do sada za čišćenje deponija i uređenje mosta potrošeno je 500 hiljada dinara. Pored ovoga u organizaciji Saveta Mesne zajednice Sefkerin sprovedena je i radna akcija popravke i zamena sprava i mobilijara na dečjem igralištu u sefkerinskom parku. Ispravljeni su i popravljeni tobogan i košarkaška tabla, po dve ljuljaške, klackalice i klupe.