Još pet projekata za zaštitu životne sredine

PANČEVO, 11. avgust 2016. (TV Pančevo)- Na naknadni konkurs za sufinansiranje ili finansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine, Gradu je dostavljeno 5 projekata. Grad će ih podržati sa ukupno 345 hiljada dinara, koliko je ostalo od prvobitnih milion i 500 hiljada dinara, koje je bilo predviđeno da se iz budžeta izdvoji za ove namene.

U okviru naknadnog konkursa za sufinansiranje i finansiranje projekata u oblasti zaštite životne sredine u obzir su uzeti projekti koji promovišu zaštitu životne sredine i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti očuvanja i unapređenja biodiverziteta, kao i programi edukacije i podizanja svesti javnosti na teritoriji Grada Pančeva i okolnih naselja. Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za zaštitu životne sredine, kaže da je tokom naknadnog konkursa pristiglo pet prijava.

- Ove godine za finansiranje i sufinansiranje ovog konkursa obezbeđena su sredstva u iznosu od milion i 500 hiljada dinara i taj konkurs je bio obavljen u aprilu mesecu, ali nisu podeljena sva sredstva i na računu je ostalo oko 345 hiljada dinara, tako da smo rešili da ponovo objavimo konkurs i konkurs je objavljen 21. jula. Do sada je stiglo pet prijava u sekretarijat, ali postoji mogućnost da je neko poslao i poštom, tako da ćemo u ponedeljak znati tačan broj pristiglih prijava za konkurs. Komisija za vrednosvanje konkursa će razmotriti sve pristigle prijave i najkasnije do 31. avgusta će objaviti rezultate konkursa na sajtu grada Pančeva i putem medija – istakla je Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za zaštitu životne sredine.

Troškovi pojedinačnih projekata koje sufinansira ili finansira sekretarijat ne mogu biti veći od 150 hiljada dinara. Udruženja građana koja dobiju sredstva, ukoliko projekat ne završe u dogovorenom roku, imaju obavezu da novac dobijen od Grada vrate u budžet.