Varljivo leto "smanjilo" broj pacijenata na ORL odeljenju

PANČEVO, 19. avgust 2018. (TV Pančevo) – Smanjen broj pacijenta u ambulanti za Uho grlo nos Opšte bolnice. Razlog nisu godišnji odmori već hladnjikavo leto sa smanjenim brojem dana za kupanje iz tog razloga manji broj pacijenta potražio pomoć lekara zbog upale uha.

Česte upale i infekcije uha učestalije su tokom leta kada se kupamo u rekama i bazenima. Međutim ove godine slika u bolničkoj ambulanti ORL odeljenja sasvim drugačija. Broj pacijenata smanjen razlog je varljivo leto sa malim brojem dana sa tropskim temperaturama.

Nisu neke gužve na ORL odeljenju zbog vremenskih prilika samnjen broj kušpača ove godine na bazenimai rekama tako da je smanjen broj pacijenta koji upale uha zarade na kupalištima u prljavoj vodi. Najčešće imamo povrede nastale u saobraćajnim nezgodama.

Tokom leta smanjen i broj operacija na Odeljenju uho ,grlo, nos. Rade se samo hitni slučajevi , dosta je lekara je na godišnem odmoru a i pacijenti koji imaju mogućnost da biraju kada će biti operisani obično izaberu početak jeseni.

Opreacija je bilo i svi su žurili da se i izoperišu pre godišnjih odmora pa da na godišnji odu da se oporave.Trenutno je u avgustu zatišje a sa početkom škole krećemo sa operacijama što korektivnim i medicinski indikovanim odnosno opravdanim.

&feature=youtu.be

Dosta kišnih dana prouzrokaovao je i probleme osobama koje se bore sa alergijama jer su same tegobe u vidu kijavice, kašlja trajale duže zbog bujanja koraova i drugih bilajaka. Avgust je takođe rezervisan za jedan od najjačih alargena ambroziju.