U RPK prezentacija o dodeli sredstava za privlačenje direktnih investicija

PANČEVO, 21. septembar 2018. (TV Pančevo) – Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog okruga i Regionalna prazvojna agencija Južni Banat u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organozovali su prezentaciju "Dodela sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija". Prezentacija je bila namenjena svim pravnim subjektima sa sedištem u Republici Srbiji.

U prostorijama Regionalne privredne komore Srbije Pančevo organizovana je prezentacija pod nazivom "Dodela sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija". Prema rečima Mirjane Aleksić, savetnika za investicije, sredstva su namenjena za obavljanje nove poslovne delatnosti, proširenje postojećih kapaciteta, proširenje proizvodnje na ove proizvodne procese i to u celokupnom proizvodnom sektoru, kao i u sektoru usluga međunarodne trgovine.

Prisutni na prezentaciji su bili informisani o uslovima koji su neophodni za dodelu podsticajnih sredstava, objasnila je Mirjana Aleksić.

Visine sredstava zavisi od opštine ili grada u kom se investicioni projekat održava. Mirjana Aleksić kaže da ukoliko grad spada u grupu razvijeniji gradova, onda će visina podsticaja biti niža.

Poziv je otvoren do utroška sredstava.