Smene u Dečijem dispanzeru

Direktor pančevačkog „Doma zdravlja“ dr Stevan Žilović smenio je načelnicu Dispanzera za školsku decu dr Mirjanu Andjelković–Vlajković i njenu zamenicu dr Radmilu Tmušić. Ova smena je usledila pošto je predsednik Skupštine grada Pančeva, Tigran Kiš doktoru Žiloviću uputio pismo sa primedbama na rad lekara u ovom dispanzeru. Glavna zamerka je bila to što su doktori odbijali da pregledaju bolesno dete kada njegov izabrani lekar nije radio u smeni u kojoj je pregled zatražen.

Doktor Žilović za TV Pančevo tvrdi da odluka o ovoj smeni nema veze sa prijavom predsednika Skupštine, jer su te kadrovske promene još ranije planirane. On je kazao i da će odluku o eventualnim sankcijama protiv lekara, koji nije hteo da obavi pregled, doneti pošto sasluša sve argumente vezane za sporni dogadjaj.

Komentari 

 
0 #6 11-03-2011 19:02
Nacelnicima? Pa to sam cinila zadnjih pola godine! i nista! a onda onako usput saznam da su sve one dobre drugarice, pa i partijske drugarice i da su i te nacelnice partijski imenovane! Puna fioka zalbi pa nista nisu preduzeli! Ne verujem ni ovom novom rukovodstvu!
Citiraj
 
 
+1 #5 08-03-2011 09:13
Mislim da nova uprava daje sve od sebe, ali tesko je promeniti za pola godine nesto sto je trulo decenijama...
polako, ja verujem u novu postavu i verujem da ce ih dovesti u red! polako samo....
A UVEK TVRDIM, ZALITE SE DIREKTNO NACELNICIMA I TEK TADA MOZE NESTO DA URODI PLODOM. STO VISE ZALBI, PA CE SE I ONI SAMI ZAPITATI!
Citiraj
 
 
+4 #4 28-02-2011 07:21
problem je i u tome sto se na telefon niko ne javlja
Citiraj
 
 
+2 #3 22-12-2009 23:21
Nije dečji dispanzer jedini. I odrasli imaju problem kada dođu u smenu suprotnu od smene "njihovog" lekara. Ukoliko nema temperaturu i "samo" ga bole leđa moraće ponovo da dođe kasnije ili sutradan.
Do sada sam promenila tri izabrana lekara ne zato što sam htela nego zato što su prestali da rade u dispanzeru gde se lečim. Ni jedna od njih mi nije dala drugi broj telefona osim fiksnog u dispanzeru, (a čini mi se da se pričalo drugačije) tako da ja lično od "izabranog" jedino imam pride povremene glavobolje ukoliko se razbolim u pogrešno vreme.
Citiraj
 
 
+4 #2 16-12-2009 13:11
Bilo bi fer i da se kaže da je situacija u pretškolskom dispanzeru drugačija i da je tamo odnos lekara veoma dobar prema deci. Naravno i tu ima izuzetaka, tu-i-tamo, ali generalno Dr. Ilkić, Dr. Jovičić, Dr. Tomić i ostale uvek, kada mogu pomognu deci.
Citiraj
 
 
+2 #1 16-12-2009 01:16
Slučaj od prošle nedelje kada dr. Marković odbija da pregleda moje dete koje je bolesno uz obrazloženje da izabrani lekar dr. Višekruna dolazi za dva sata (oko13h). Kada smo došli ponovo dr. Višekruna je bila u dispanzeru za zdravu decu i pregledala je decu koja su došla na sistematski pregled. U nekim pauzama je na istom mestu pregledala i bolesnu decu. Eto moglo bi se reći da smo imali sreće pa je dete pregledano toga dana i uz prepisanu terapiju nedelju dana nije išlo u školu... Nadam se da će ipak neko smoći snage i stati na "rep" ovakvoj praksi u dečijem dispanzeru.
Citiraj