Interno odeljenje pančevačke Bolnice u fazi završetka radova

PANČEVO, 15. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Doktor Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo kaže daće prvi pacijenti ući na novo Interno odeljenje početkom decembra. Radovi na trećem i četvrtom spratu su skoro potpuno gotovi, problem je stvarao drugi sprat zbog Odeljenje hemodijalize gde pacijenti dolaze i pored radova. Kada se izmesti hemodijaliza, što je planirano za narednih desetak dana počeće radovi i na drugom spratu.

Interno odeljenje pančevačke Bolnice je u fazi završetka radova, kaže doktor Slobodan Ovuka, direktor Bolnice. Radovi na drugom spratu su malo kasnili jer nije moglo da se izmesti Odeljenje hemodijalize, koje radi punim kapacitetom i pored toga što je ovaj deo Bolnice zatvoren. Interno odeljenje dobilo je i novi lift za pacijente, objašnjava doktor Ovuka.

Po izmeštanju Odeljenja hemodijazlize, počeće radovi na drugom spratu, zamena stolarije i postavljanje pregradnih zidova. Radi se i na novom sistemu grejanja.

Pored novih aparata za hemodijalizu, obezbeđen je i novi rendgen, nov aparat za anesteziju, ortopedska mašina, kao i novi hirurški instrumenti. Prema rečima Ovuke, radovi će ukupno izaći nešto manje od 5 miliona evra, koliko je i planirano.